Camprodon

Camprodon defensa la innocència dels dos detinguts en el decomís d'armes del Museu de la Retirada

El consistori no entén l'operació policial i qualifica els dos detinguts d'activistes culturals

RedaccióActualitzat

Després que la Guàrdia Civil hagi fet públics els detalls de l'"operació Òxid", l'Ajuntament de Camprodon ha defensat la innocència dels dos col·leccionistes detinguts i propietaris del Museu de la Retirada.

Els dos veïns de Camprodon van ser detinguts dilluns passat com a suposats autors de delictes de dipòsit d'armes. L'operació va acabar amb la descoberta i el decomís d'un arsenal amb unes 200 milícies i més de 300 quilos d'explosius.

L'ajuntament del municipi no entén l'operació policial i qualifica els dos detinguts d'activistes culturals. Jordi Batchelli, l'alcalde en funcions, ha sortit en defensa dels dos veïns.

"Són unes persones molt estimades al poble. Són activistes culturals, i potser sí que és veritat que administrativament hagin comès algun error, però això no vol dir que siguin cap mena de delinqüents. El que volem és que no se'ls qualifiqui d'aquesta manera."

El Museu de la Retirada és un espai on s'exposa material bèl·lic que les tropes republicanes van abandonar a les muntanyes del Ripollès. La Guàrdia Civil ha qualificat el decomís d'armes il·legals com el més important que s'ha fet mai a les comarques gironines i ha alertat del greu risc que suposava la poca seguretat amb què guardaven el material.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut