Fotograma de la pel·lícula "Campeones" de Javier Fesser
Fotograma de la pel·lícula "Campeones", de Javier Fesser

"Campeones", de Javier Fesser, representarà el cine espanyol als Oscars

El mes de gener l'acadèmia de Hollywood decidirà quines són les nominades, entre les que presenten els diferents països

Actualitzat

"Campeones", la pel·lícula de Javier Fresser competirà per entrar a formar part de les nominades a millor cinta de parla no anglesa als Oscars de Hollywood.

La cinta, tot un èxit de taquilla, s'ha imposat així a les altres dues candidates, la basca "Handía", d'Aitor Arregi i a "Todos lo saben" de l'oscaritzat Asghar Farhadi, protagonitzada per Javier Bardem i Penélope Cruz, i que amb "Campeones" van ser preseleccionades d'entre un total de 43.

La cinta, protagonitzada per actors amb diversitat funcional i amb un únic nom conegut en el repartiment, l'actor Javier Gutiérrez, és una comèdia que explica, amb humor i tendresa, la història d'un entrenador de bàsquet carregat de prejudicis que és condemnat a fer treballs socials i s'ha de posar al capdavant d'un equip de persones amb discapacitat intel·lectual.

 

 

Ara caldrà esperar fins al gener de l'any que ve per saber si l'Acadèmia de Hollywood la tria per poder competir a la pròxima edició dels Oscar. La gala dels preuats premis es farà, com sempre, a Los Angeles, aquest any el 24 de febrer. 

Òscars honorífics

Els premis més importants de la indústria del cine també han anunciat aquest dijous a quí concediran els Oscar honoríficis. S'homenatjarà l'actriu Cicely Tyson, de 93 anys i que va ser dona de Miles Davis. També rebrà el reconeixament de l'acadèmia el compositor de la cèlebre melodia de "Missió Impossible", l'argentí Lalo Schifrin; així com el que es considera el primer publicista, Marvin Levy. 

 

ARXIVAT A:
CinemaPremis Oscars
Anar al contingut