Vaca Margarita
Vaca Margarita
Tortosa

Campanya per salvar la vida de la vaca Margarita

Un error administratiu de la normativa europea obliga a sacrificar-la

RedaccióActualitzat

Un error administratiu de la normativa europea obliga a sacrificar la vaca Margarita. S'ha posat en marxa una campanya de recollida de signatures per evitar que la matin.

Margarita és una vaca de lídia i és tan sociable que s'ha guanyat l'afecte de grans i petits. Viu a Tortosa, on el seu propietari la va deixar per salvar-la de l'escorxador, i ara resulta que la seva vida torna a penjar d'un fil.

Han iniciat una campanya ciutadana "Evitem la mort de la vaca Margarita" a través de la plataforma change.org. Fins ara, ja s'han recollit gairebé 130.000 firmes.

 

La vaca Margarita va néixer a les Terres de l'Ebre però no la van registrar i segons una normativa de la Unió Europea l'animal que no és domèstic i no es registra s'ha de sacrificar.

Ha passat el temps i ara la vaca és gairebé un animal domèstic però com a conseqüència de la denúncia d'un veí, es va iniciar un procés que pot acabar amb el seu sacrifici.

Tenen 8 dies per trobar un bon desenllaç par a la seva història.

L'Elena Tova, del santuari ProVegan al Priorat, està convençuda que podran aturar el sacrifici de la Margarita:

"Les coses canvien, cal evolucionar, i hi ha certs organismes que triguen molt a fer-ho. Fins ara no existien els refugis d'animals per ajudar les administracions i ajudar als animals. Quan es decomissen per abandonament o maltractament, o com en el cas de Margarita, quan no tenen permisos per ser allà on son, en aquests casos, existim els refugis. N'hi ha 10 a Espanya i cada cop n'hi ha més. Som llocs on els animals poder ser-hi, ho tenim tot legal, sabem tractar-los i tenim instal·lacions adequades i companyes de les mateixes espècies."

Tova explica que són optimistes perquè es tracta d'un animal de companyia, ha estat criada amb l'home, sense cap tipus de transacció econòmica i no l'han explotat de cap manera:

"La llei diu que un animal que és domèstic i no hi ha hagut transacció econòmica es converteix en animal de companyia. I no diuen que les vaques no ho puguin ser."

Hi ha hagut casos similars abans que no van tenir un bon final però els impulsors de la campanya esperen que aquest cop surti bé.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut