Almeria

Busquen una vintena de subsaharians que haurien caigut d'una patera a la costa d'Almeria

Salvament Marítim continua la cerca d'una vintena d'immigrants d'origen subsaharià que haurien caigut d'una patera a 23 milles al sud de les costes de Granada. A l'embarcació, hi viatjaven 55 persones. Un avió i una embarcació intenten localitzar les persones desaparegudes. Ja s'han pogut rescatar 31 persones que anaven a la patera, ja mig enfonsada. Alguns dels immigrants rescatats estaven mig nus i tots presenten símptomes d'hipotèrmia, tres d'ells en estat greu han estat ingressats a l'hospital.

Actualitzat
Salvament Marítim va posar en marxa el dispositiu de recerca després de rebre un avís des del Marroc en què alertava de la sortida d'una patera cap a la costa espanyola. Quan l'han trobat, l'embarcació estava mig enfonsada, i han pogut rescatar una trentena dels immigrants que havien pujat al casquet. Els han traslladat al port de Motril, on els ha atès la Creu Roja.

Entre els 31 subsaharians trobats amb vida, hi ha tres dones i tres menors. Dues de les tres dones han perdut els fills, un nen i una nena petits que van caure al mar i que, finalment, han estat recuperats, ja cadàvers, a primera hora de la tarda de divendres.

Les esperances de trobar la vintena de desapareguts amb vida van disminuint amb el temps. La temperatura de l'aigua, entre 16 i 17 graus i en la qual el cos humà només pot subsistir unes 10 hores, suposa el principal enemic de les forces de salvament, que persisteixen en la recerca.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut