Washington

Bush estudia destinar part del pla de rescat financer al sector de l'automòbil

La Casa Blanca ha explicat que estudia reorientar cap a la indústria de l'automòbil part del fons de 700.000 milions de dòlars inicialment destinats a reflotar el sistema financer. La portaveu de la Casa Blanca ha explicat que un col·lapse precipitat de la indústria de l'automòbil tindria un impacte important sobre l'economia. De la seva banda, el Departament del Tresor dels Estats Units ha avançat que està preparat per rescatar la indústria del motor, després que el Senat ha tombat un nou pla d'ajuda per a l'automoció. Ha explicat que intervindrà amb préstecs per a General Motors, Ford i Chrysler fins que el Congrés pugui considerar un pla de rescat a llarg termini l'any que ve.

Actualitzat
El bloqueig republicà al Senat va impedir aprovar el pla del sector automobilístic i això ha portat la Casa Blanca a buscar alternatives per ajudar les empreses del ram, que viuen una de les pitjors crisis de la història. "Davant l'actual situació de debilitat de l'economia, considerarem altres opcions si fossin necessàries, fins i tot l'ús del fons del Programa d'Alleujament d'Actius amb Problemes, per prevenir el col·lapse de la indústria automotriu", ha afirmat la portaveu de l'administració nord-americana, Dana Perino, en un comunicat.

La Casa Blanca ha avisat que la "fallida precipitada" dels Tres Grans de Detroit, com s'anomena General Motors, Chrysler i Ford, tindrien un impacte "sever" en l'economia nord-americana. "Seria irresponsable" deixar que caiguessin, ha afegit Perino al comunicat.

També el president electe, Barack Obama, s'ha mostrat "decebut" pel rebuig del Senat i ha fet una crida al Congrés i la Casa Blanca perquè busquin una sortida al bloqueig.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut