Miquel Buch, conseller d'Interior
Miquel Buch, conseller d'Interior

Buch diu que no hi haurà impunitat amb les agressions per motius ideològics

Els incidents van a la baixa: de maig a juliol han passat de 93 a 33

Actualitzat

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha anunciat que no hi haurà impunitat pels responsables del 178 incidents en l'àmbit de la ideologia política que hi ha hagut des del maig, tot i que han anat clarament a la baixa.

Buch ha assegurat aquest dijous que els Mossos tindran tolerància zero amb aquest tipus d'actituds i demana al govern espanyol que creï a Catalunya jutjats especialitzats en delictes d'odi per vehicular aquests casos.

"Ningú a Catalunya té la impunitat de poder agredir, perseguir, insultar i no respectar el dret que tenim tots a defensar la nostra ideologia política."

"Hem de tenir clar que, a Catalunya, qui vulneri o traspassi la línia vermella del respecte a la ideologia política es trobarà el Departament d'Interior, els Mossos d'Esquadra i totes les eines democràtiques que té aquest país perquè l'aturin, perquè l'aturem entre tots."

Interior ha comptabilitzat un total de 178 incidents sense diferenciar-ne la procedència. Suposa una mitjana de dos incidents relacionats amb la ideologia al dia. La tendència, però, ha anat a la baixa. S'han comptat 33 incidents al juliol, al juny n'hi va haver 52 i la xifra més alta es va registrar al maig amb 93 incidents relacionats amb la llibertat ideològica. La majoria d'incidents s'han detectat a les comarques del Bages i el Maresme.

 

El conseller ha presentat aquestes dades acompanyat del director de la Policia, Andreu Martínez, el cap dels Mossos d'Esquadra i el comissari Miquel Esquius.

Són casos de desordres de l'ordre públic propiciats per atacs a símbols polítics, com la retirada de llaços grocs o banderes de diferent signe a la via pública.

Alguns d'aquest casos acaben al jutjat i altres es tramiten per la via administrativa, amb multes que poden anar dels 30.000 als 600.000 €. Fins ara, però, només hi ha hagut una sentència i, de moment, cap multa.

Interior no detecta que hi hagi més desacomplexament ni grups organitzats en les actuacions d'arrel feixista i d'ultradreta, però admet que hi ha casos amb més notorietat.

ARXIVAT A:
PolicialJudicialLlibertat d'expressió Procés catalàDelicte d'odi
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut