L'editorial publicat al portal Bloomberg
Bloomberg diu que Rajoy hauria de seguir l'exemple de Cameron amb Escòcia
Nova York

Bloomberg insta Rajoy a "reconèixer els errors del seu partit" i que deixi votar els catalans

L'editorial del prestigiós grup mediàtic aconsella al president espanyol que permeti una consulta "per evitar una espiral de desobediència civil".

RedaccióActualitzat

La poderosa multinacional nord-americana de mitjans de comunicació Bloomberg dedica aquest dimecres l'editorial a Catalunya. Bloomberg va al moll de l'os. Considera un greu error la posició de Mariano Rajoy i li demana que vagi a Catalunya: "Per evitar una espiral potencial de desobediència civil o fins i tot violència, Rajoy hauria d'anar a Catalunya i reconèixer, en persona, els errors del seu partit".

A la tercera línia de l'editorial, Bloomberg ja parla dels errors dels espanyols perquè no deixen votar els catalans, i els demana que permetin el referèndum i que facin campanya per la unió. Bloomberg posa en context els lectors: explica la suspensió de la llei catalana i que les enquestes situen el suport a la independència per sobre del 50%, recorda la sentència sobre l'Estatut i fins i tot entra en el detall de la llei Wert i la intenció del ministre d'"espanyolitzar" els nens catalans.

Bloomberg demana a Rajoy que ofereixi una alternativa si vol mantenir el país unit, i creu que la secessió de Catalunya seria més traumàtica per a Espanya que la d'Escòcia ho hauria estat per al Regne Unit. Segons l'editorial, el president espanyol "hauria de mirar a l'altra banda del mar, cap al nord" i seguir l'exemple del primer ministre britànic, David Cameron. El mitjà financer reclama un nou pacte fiscal per a Catalunya i avisa, recordant el cas escocès, que, si no l'ofereix ara, "probablement haurà de cedir igualment per intentar mantenir el país unit".

"Rajoy també hauria d'estar disposat a una reforma constitucional que permeti descentralitzar poders i inclogui un procediment per autoritzar a les regions d'Espanya una votació sobre la secessió", destaca Bloomberg.

 

 

Anar al contingut