Madrid

Bermejo rebutja que es facin "lectures interessades" de l'absolució d'Otegi

El ministre de Justícia, Mariano Fernández Bermejo, ha afirmat que les raons tecnicojurídiques de la fiscalia per retirar l'acusació contra el portaveu de Batasuna, Arnaldo Otegi, "deuen haver estat poderoses", i en aquest sentit ha demanat que no se'n facin "lectures interessades", ja que és la "pura i dura normalitat" en el funcionament dels tribunals. Fernández Bermejo també ha criticat la lluita política en l'àmbit del terrorisme i ha manifestat que l'Estat de dret exigeix el respecte als tribunals. Un respecte que el Partit Popular no té, "ja que el menysprea sempre que passa alguna cosa que no li agrada".

Actualitzat

Minuts abans de la inauguració d'un taller sobre "Avaluació dels processos de reforma de la justícia a Iberoamèrica", al Centre d'Estudis Jurídics de Madrid, Bermejo ha dit que el PP menysprea l'Estat de dret sempre que passa alguna cosa que no li agrada, i ha continuat: "L'Estat de dret exigiria el respecte als tribunals que el PP, més ben dit, els que el dirigeixen actualment des de la seva frustració, no estan respectant".

Precisament aquestes "lectures interessades" de les decisions judicials, ha dit el ministre, són les que malmeten la imatge de la justícia davant dels ciutadans, tot i que "el que ha passat en el judici d'Otegi és habitual" sempre que es repeteix un judici en què l'acusat ha quedat absolt anteriorment. En aquest sentit, ha dit que l'actuació del fiscal en cap s'emmarca dins de la "normalitat" i respon a la necessitat de coherència que ha de mantenir el fiscal respecte al que s'ha sentenciat en altres tribunals.

Finalment, ha demanat tranquil·litat per a l'àmbit judicial i les seves actuacions i ha fet una crida a deixar que els seus membres "facin el que han de fer, com també ho fa el ministeri fiscal".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut