Berlusconi en una imatge d'arxiu (Foto: EFE)
Berlusconi en una imatge d'arxiu (Foto: EFE)
Itàlia

Berlusconi presentarà una moció de confiança al setembre i dimitirà si la perd

Silvio Berlusconi ha anunciat que al setembre presentarà una moció de confiança a la cambra de diputats i dimitirà si en surt derrotat. Segons Fabrizio Cicchitto, portaveu del partit de Berlusconi, Poble de la Llibertat, amb aquesta mesura el primer ministre italià vol aconseguir que el seu govern trobi el consens.

Actualitzat
Segons Cicchitto, al mes de setembre Berlusconi presentarà una plataforma basada en uns pocs punts i espera aconseguir una majoria que hi doni suport. Si no ho aconsegueix, l'única solució serà convocar eleccions.

La política italiana continua entretinguda, després que aquesta mateixa setmana el govern de Berlusconi superés per majoria simple la moció de censura contra el subsecretari de Justícia, Giacomo Caliendo, per la seva presumpta participació en una conspiració per nomenar càrrecs polítics i judicials.

La votació va fer penjar d'un fil l'executiu, però l'abstenció dels diputats afins a Gianfranco Fini, president de la cambra dels diputats i rival de Berlusconi, va permetre superar la moció de censura.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut