Ciutat del Vaticà

Benet XVI convida els ambaixadors musulmans a una trobada en un nou gest per rebaixar la tensió

En un nou gest per rebaixar la tensió en el món musulmà per les paraules del Papa sobre l'islam, Benet XVI ha convidat els ambaixadors de països musulmans així com els líders religiosos a una trobada dilluns al Vaticà. Mentrestant, els intents per aclarir que va ser una mala interpretació del discurs del pontífex, no han estat suficients. La Unió Mundial d'Ulemes ha convocat per avui noves manifestacions de protesta i Al Azhar, la institució religiosa més prestigiosa del món islàmic, ha decidit suspendre el diàleg amb el Vaticà. Fins ara, el Vaticà ha lamentat quatre vegades les paraules sobre l'islam.

Actualitzat
Benet XVI ha convidat als ambaixadors dels països amb majoria musulmana acreditats a la Santa seu a una reunió el pròxim dilluns a Castelgandolfo, la residència d'estius del pontífex. La invitació l'han cursada també a les autoritats religioses musulmanes a Itàlia.

El Vaticà s'ha excusat quatre vegades, tot i que no de forma explícita, per la cita sobre l'islam i la violència que va utilitzar el sant pare en una lliçó magistral que va impartir a la Universitat de Ratisbona, durant la seva segona visita a Alemanya, el passat dia 12 de setembre. En les dues últimes ocasions, el mateix Ratzinguer ha lamentat el que va succeir; abans ho va fer el portaveu del Vaticà i el primer ministre.

Fins ara els intents per aclarir que va ser una mala interpretació del discurs del pontífex no han estat suficients i la Unió Mundial d'Ulemes ha convocat per avui divendres, el dia sant dels musulmans, noves manifestacions de protesta. D'altra banda, segons el diari egipci "Al Misri al Yom", Al Azhar ha decidit suspendre el diàleg amb el Vaticà.



NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut