Madrid

Bascos, catalans i canaris, els menys identificats amb Espanya

Bascos, catalans i canaris són, per aquest ordre, els ciutadans de l'estat menys identificats amb Espanya, segons una enquesta de la Fundació Bertelsmann. L'estudi, elaborat a partir d'una enquesta a 1.501 persones a mitjans del mes d'octubre passat. El sondeig conclou que el 62,6% dels bascos hi estan identificats, menys que el 72,8% de catalans i el 74,8% de canaris i asturians, que els segueixen en el rànquing. A l'altra banda de la balança hi ha els extremenys, amb un 94,8%, i els madrilenys, amb gairebé el 93%.

Actualitzat

L'enquesta apunta que les persones de més de 65 anys són les que es reconeixen més com a espanyoles. De fet, 9 de cada 10 se senten bastant o molt espanyols. La mateixa resposta la donen el 87% dels adults d'entre 35 i 49 anys. En canvi, una quarta part dels joves d'entre 15 i 24 anys se senten poc o gens identificats amb Espanya.

El sondeig també constata un nivell d'identificació sensiblement més baix amb Europa. Els que se senten més europeus són els valencians, amb un 67,1%, seguits dels catalans, amb un 62,7% i els navarresos, amb un 62,5%. Els que menys europees se senten són els habitants de la Rioja, els bascos i els asturians, que són a la cua, amb un índex del 42,9%.

Anar al contingut