Barcelona canviarà les bandes rugoses de les parades d'autobús
Parada d'autobús amb les bandes rugoses.
Barcelona

Barcelona inverteix 800.000 euros per substituir les bandes de cautxú de les parades de bus

L'Ajuntament de Barcelona canviarà aquest any totes les bandes rugoses de les parades d'autobús que serveixen per orientar els invidents. Se substituiran per rajoles hidràuliques com les que hi ha a les andanes del metro, ja que el pas del temps les ha deixat en molt mal estat.

RedaccióActualitzat
Aquestes bandes es van instal·lar el 2009 amb un cost d'1.300.000 euros. Amb el pas del temps algunes es van començar a desenganxar i es van convertir en un perill per als vianants. A finals de l'any passat el consistori va decidir treure les que estaven en mal estat: se n'han retirat 230 i en queden gairebé un miler per substituir.

El regidor de Mobilitat, Eduard Freixedes, ha reconegut que tot i que en un primer moment van decidir-se pel sistema de bandes de cautxú rugoses perquè resultava més econòmic, finalment ha acabant sortint més car.

Aquestes bandes han resultat de difícil manteniment ja que es desenganxen sovint i a més les coles que s'utilitzen per fixar-les han destrossat les rajoles; per aquest motiu finalment el consistori s'ha decidit per les rajoles hidràuliques.

Segons han estimat fonts municipals, instal·lar les rajoles hidràuliques rugoses costarà uns 800.000 euros.

Anar al contingut