Barcelona

Barcelona incrementarà les mesures per impedir el comerç ambulant il·legal

El govern municipal admet l'augment de manters, mentre l'oposició i els comerciants consideren que no hi hagut voluntat política per resoldre el problema

RedaccióActualitzat

L'ajuntament de Barcelona ha admès aquest dijous que el problema de la venda ambulant irregular està lluny de resoldre's. De fet, els responsables del govern municipal han afirmat que els manters que venen als carrers es poden haver doblat en un any, i haver-n'hi, ara mateix, al voltant de 800.

Per això el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, que assumirà d'ara endavant la gestió d'aquest problema, ha afirmat que s'intensificaran les actuacions policials per impedir que els manters es facin seus espais com el passeig Joan de Borbó, a la Barceloneta:

"Hi ha plena consciència que el fenomen no es pot cronificar i que en alguns espais de la ciutat ha adquirit unes xifres que són preocupants, que generen conflictes específics i que el govern està plenament disposat a entomar aquesta situació per buscar una solució adient."

 

Accions punitives i també d'ocupació alternativa

També s'actuarà contra la demanda, amb una campanya de comunicació per advertir als potencials compradors, sobretot turistes, que els productes a la venda no tenen garanties. També es vol posar més multes als compradors.

De tota manera, Pisarello ha insistit que l'acció policial i coercitiva no soluciona el problema, i ha anunciat que les pròximes setmanes s'ampliaran els plans d'ocupació per buscar sortides laborals als manters. Fins ara se n'han fet 11, i n'hi haurà 40 més.

Denúncia de "bonisme ingenu"

Aquest anunci del govern municipal arriba un dia després que un centenar d'entitats veïnals i empresarials denunciessin l'augment del problema de la venda ambulant il·legal. Aquestes entitats es queixen de l'ocupació excessiva de l'espai i de les vendes que prenen al comerç legal, entre un 15% i un 40%, afirmen.

Aquestes entitats van criticar el "bonisme ingenu" que segons ells practica el govern de Barcelona en Comú amb el problema, i que provoca un "efecte crida" des d'altres municipis. Afirmen que només a la Barceloneta poden arribar a acumular-se 1.000 manters un sol dia, i reclamen actuacions urgents per impedir-ho.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut