Ballesteros defensa que el pacte de govern té "una salut de ferro" malgrat la marxa d'Alejandro Fernández

Ballesteros defensa que el pacte de govern té "una salut de ferro" malgrat la marxa d'Alejandro Fernández

Ballesteros defensa que el pacte de govern té "una salut de ferro" malgrat la marxa d'Alejandro Fernández

Pla americà de Josep Maria Prats, Alejandro Fernández i Josep Fèlix Ballesteros, socis de govern a Tarragona, deixant-se fotografiar a la sala de l'actes de l'Ajuntament. Imatge del 28 de novembre de

Pla americà de Josep Maria Prats, Alejandro Fernández i Josep Fèlix Ballesteros, socis de govern a Tarragona, deixant-se fotografiar a la sala de l'actes de l'Ajuntament. Imatge del 28 de novembre de 2016. (Horitzontal)

ACN Tarragona.-PSC, PP i Unió han escenificat aquest dilluns a la tarda la continuïtat del pacte de govern de l'Ajuntament de Tarragona, malgrat la marxa d'Alejandro Fernández al Parlament, on exercirà de portaveu del grup parlamentari del PPC. "El pacte té una salut de ferro i la seguirà tenint, perquè gaudeix d'un nivell de lleialtat, eficiència i compliment d'objectius extraordinari", ha afirmat l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros. L'encara primer tinent d'alcalde, Alejandro Fernández, ha negat que l'acord estigui "en crisi" per qüestions com l'ajornament dels Jocs Mediterranis o les darreres novetats del cas Inipro i ha advertit als "populistes i radicals" que "el mal futur és per a ells". Els socis de govern han subratllat que l'acord es basa en la lleialtat i que el futur i l'estabilitat de la ciutat estan per damunt de persones concretes i partits.

L'alcalde tarragoní ha reivindicat que "el pacte no va sortir per impuls, ni d'una conjuntura, ni d'un saló amb catifes estranyes", sinó que va veure la llum després de "demostrar que érem capaços de de trobar espais comuns per construir i fer progressar la nostra ciutat". Segons Ballesteros, es tracta "d'un gran acord que s'està complint amb una bona salut de ferro" i que la marxa de Fernández "no baixa ni un mil·límetre el compromís, la fortalesa i la realitat" del pacte, que es manté, ha dit, independentment de les persones. L'alcalde ha afirmat que en cap cas s'han plantejat deixar l'acord sense efecte o buscar uns nous socis. "Ens sentim còmodes perquè tots hem de renunciar a algun posicionament", ha reconegut. A més, Ballesteros ha demanat no menystenir "l'estabilitat" de què gaudeix la ciutat, que acaba d'aprovar els comptes del 2017, mentre "la majoria de ciutats començaran l'any amb els pressupostos prorrogats". Segons l'alcalde, la presència de Fernández en un càrrec de rellevància al Parlament serà beneficiós per Tarragona i pel pacte de govern. "Necessitem tenir influència a tot arreu i, si no la tenim, Barcelona no mira cap avall, la qual cosa també és un defecte nostre", ha argumentat. En aquest sentit, l'encara primer tinent d'alcalde i nou portaveu parlamentari del PPC ha demanat temps per tal d'aconseguir la influència necessària davant del Govern per desencallar projectes com el Fòrum Judicial o la Tabacalera, així com davant del govern espanyol. Alejandro Fernández s'ha mostrat convençut que el nou cicle polític reforçarà a les urnes aquells partits que treballen "des de la centralitat i la moderació". Per contra, ha dit, acabarà amb els "populistes i radicals" perquè, segons Alejandro Fernández, el seu pacte "reflecteix la majoria social de Tarragona expressada a les urnes elecció rere elecció".El líder del PP de Tarragona ha afirmat que l'equip de regidors que queda al consistori serà qui liderarà la nova etapa del partit a la ciutat, tal com li va succeir a ell l'any 2006 quan va ser escollit candidat a l'alcaldia. Fernández ha explicat que aquest dimarts presentarà el seu escrit de renúncia com a regidor i que, al proper plenari, es farà efectiva la incorporació del seu substitut, Josep Acero.Per la seva banda, el tinent d'alcalde de Cultura, Josep Maria Prats (Unió), ha subratllat que l'acord amb el PSC i el PP "té mirada d'horitzó cap al futur perquè la ciutat no pot quedar aturada" i ha posat en valor que tots tres socis hagin anteposat els interessos de la ciutat a les seves prioritats. Prats ha sentenciat que remen en única direcció i que el seu és "el pacte del futur".