Augmenten els accidents mortals de moto
Augmenten els accidents mortals de moto

Augmenten els accidents mortals de moto

14 motoristes han perdut la vida des de principi d'aquest any

RedaccióActualitzat

Aquest cap de setmana ha estat especialment tràgic a les carreteres catalanes: tres motoristes hi han perdut la vida. El nombre d'accidents de trànsit va a la baixa en termes generals, però, en canvi, els accidents de moto no paren d'augmentar.

Des del principi d'aquest any, ja hi ha hagut 14 motoristes morts, 6 més que l'any passat a aquestes alçades.I, segons el còmput global, gairebé en un de cada tres accidents hi ha involucrada una moto. Amb les xifres a la mà, els vehicles de dues rodes tenen més accidents que la resta.

Un percentatge que s'acosta al 30%, mentre que els vehicles de dues rodes només representen un 10% de la mobilitat.

Variables que afecten els accidents de moto

Saber per què el nombre d'accidents mortals de moto puja respecte del de cotxes és difícil de precisar, però, si s'analitzen els sinistres, es poden extreure algunes variables:

  • Se sap que més de dos terços dels accidents no han estat sortides de via, sinó per col·lisió amb altres vehicles.
  • Que les motos representen un 10% de la mobilitat a la carretera, però, en canvi, amb el còmput d'aquest cap de setmana, ja suposen prop d'un 30% (28,6%) dels morts en accidents de trànsit.

Si haguéssim de fer un retrat robot del motorista accidentat, el perfil seria el d'un home, de mitjana edat, de 35 a 44 anys, que condueix de manera esportiva i que col·lisiona amb un altre vehicle en un 66% dels casos.

Precaució amb les dues rodes

Els responsables de Trànsit avisen que la culpa dels accidents no és sempre dels motoristes i per això demanen que es prengui consciència de la vulnerabilitat que suposa topar amb un vehicle de dues rodes.

El conseller d'Interior, Jordi Jané, demana precaució amb els conductors més vulnerables:

" Els altres conductors han de ser conscients que un motorista és més vulnerable, i, per tant, no únicament ha de respectar les normes, que tothom ho ha de fer. Hem de respectar molt directament aquells conductors que són més vulnerables i aquí tenim els ciclistes, els conductors de moto i fins i tot els acompanyants."

Abans que comenci l'estiu, que és quan més motoristes es concentren a la carretera, els responsables de Trànsit reclamen atenció per enèsima vegada: que es respectin els límits de velocitat, que els motoristes evitin fer avançaments arriscats en determinades situacions de col·lapse o que no s'abaixi la guàrdia per molt que es conegui el recorregut.

Tres motoristes han mort aquest cap de setmana a les carreteres catalanes

Una topada frontal entre un turisme i una moto a Montagut, a la Garrotxa, va acabar aquest diumenge amb la vida de la conductora de la moto, de 36 anys, i els ocupants del turisme van resultar ferits. Dissabte, l'ocupant de la part posterior d'una motocicleta va morir en un accident a la C-31 a Montgat amb tres turismes implicats. I, a les costes de Garraf, divendres, un helicòpter del SEM va haver de socórrer un motorista que havia xocat contra un camió. L'accidentat va morir unes hores després a l'hospital.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut