Lleida

Arrenca l'Animac a Lleida amb la millor selecció de curtmetratges i la Xina com a país convidat

La Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya, l'Animac, aplegarà fins diumenge els més grans artistes i professionals del sector i exhibirà la millor selecció de curtmetratges tant nacionals com internacionals. Enguany, la Xina és el país convidat i els espectadors podran veure els treballs d'estudiants xinesos i també dels pioners de l'animació del país, com Te Wei, un dels màxims exponents de l'animació xinesa. La mostra s'estrena amb el documental "The Boys. The Sherman Brother's Story", de Gregory i Jeffrey Sherman, coneguts per algunes de les bandes sonores dels grans clàssics de Disney.

Actualitzat
La quinzena edició de l'Animac, la Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya, comença a Lleida amb una selecció de curtmetratges nacionals i internacionals que durarà fins diumenge. D'entre els realitzats a Catalunya i València, destaquen "Vicenta" i "Exlibris", nominats a millor curt d'animació als premis Goya 2011. També es podran veure curmetratges finalistes del festival de Clermont-Ferrand, com el basc "La gran carrera", l'italià "Big bang big boom" o "Get Real", dels Països Baixos.

El plat fort del primer dia, que inaugurarà oficialment l'Animac 2011, serà l'exhibició a les nou a la Llotja del documental "The Boys. The Sherman Brother's Story", de Gregory i Jeffrey Sherman, coneguts per algunes de les bandes sonores de molts clàssics cinematogràfics de Disney, com "Mary Poppins" o "El llibre de la selva".

Amb la Xina com a país convidat, es projectarà "Les escoles de la Xina", una selecció de curtmetratges fets en escoles d'animació xineses. També es podran veure els treballs dels pioners de l'animació xinesa, com ara Te Wei, desaparegut l'any passat però que és un dels màxims exponents de l'animació d'aquest país.

Els espectadors també podran gaudir de films com "Metropia", de Tarik Saleh; "Goodbye Mister Christie", la darrera pel·lícula de Phil Mulloy, o "N.A.S.A. The Spirit of Apollo", amb Syd Garon com a director d'animació i Sam Spiegel i DJ Zegon com a líders del projecte. Els més petits de casa també tindran el seu espai amb el Petit Animac, sessions de cinema amb la projecció de dos curtmetratges, i Sensacional d'Imaginart, una experiència visual i sonora sorprenent. Les projeccions es faran a la Llotja de Lleida i altres espais habilitats per a l'ocasió com la Seu Vella, el Teatre Municipal de l'Escorxador, el Centre d'Art La Panera o el Pub Línia, entre d'altres.

Com a novetats, la quinzena edició de la mostra estrena Animats TV Forum, un espai que posarà en contacte els diferents professionals del sector televisiu i els engrescarà a presentar i difondre noves propostes i formats. Una altra novetat d'enguany és l'Es Pot Animac, un concurs per escriure el guió d'un espot de 20 minuts.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut