L'actriu Andrea Ros acusa Lluís Pasqual de maltractar-la i ridiculitzar-la quan dirigia el Teatre Lliure
Barcelona

Andrea Ros manté les acusacions a Lluís Pasqual: "Jo sé el que vaig viure"

Núria Espert acusa l'actriu d'inventar-se el tracte abusiu de l'exdirector del Lliure, i ella es defensa: "No sé com pots dormir amb tant verí a dins"

RedaccióActualitzat

L'actriu Andrea Ros ha parlat per primer cop davant la càmera de la polèmica que ha mantingut amb l'exdirector del Teatre Lliure Lluís Pasqual els últims mesos i que ha contribuït que aquest presentés la dimissió al mes de setembre.

En declaracions a TV3, Andrea Ros ha replicat Núria Espert, que l'acusa d'inventar-se el tracte autoritari de Lluís Pasqual als seus subordinats:

"Sí, ho ha negat. Ella hi era i ella ho sabrà. Jo sé el que vaig viure. Entenc que pugui haver-hi gent que diu que no, de vivències n'hi ha moltes, moments vitals també i a vegades t'afecten coses d'una manera o d'una altra. Jo sé el que he viscut i jo dormo molt tranquil·la."

En un post a Facebook publicat al juliol, l'actriu va acusar Lluís Pasqual d'haver-la maltractat psicològicament quan interpretava la Cordèlia del "Rei Lear" i va denunciar que havia rebut un tracte vexatori per part del director. També lamentava que la direcció del teatre li hagués renovat al càrrec per a dues temporades més.

La denúncia d'Andrea Ros va originar una batalla de manifestos entre partidaris i contraris a Lluís Pasqual. El col·lectiu Dones i Cultura, format per 800 professionals del sector, reclamava el cessament de Pasqual i assegurava haver recollit diverses acusacions de tracte despòtic amb els treballadors. Per contra, un altre text firmat per un centenar de personalitats culturals com Núria Espert, Frederic Amat, Emma Vilarasau i Josep Maria Flotats, es posicionava en defensa de l'exdirector del Lliure.

L'1 de setembre, Lluís Pasqual va presentar la dimissió al patronat del Lliure, però l'encreuament d'acusacions entre uns i altres no ha acabat.

Aquesta setmana, l'actriu Núria Espert ha tornat a mostrar el seu suport a Lluís Pasqual i ha acusat Andrea Ros de mentir en les seves acusacions:

"Això que aquesta noia diu que va passar, no va passar. No va passar als assajos del Lear, no va passar. No hi va haver una veu més alta que l'altra per a cap dels actors."

 

Andrea Ros diu que la veterana actriu va presenciar com l'afectaven les paraules i les vexacions a què Pasqual la sotmetia i li retreu que no entén com dorm tranquil·la "amb tant verí a dins":

 


 

ARXIVAT A:
Teatre
Anar al contingut