Alger

Algèria xifra en 12 els ostatges morts, 100 els allibertats i 7 encara retinguts

El ministre de Comunicació, Mohamed Said, ha informat que 12 ostatges algerians i estrangers van morir en l'operació llançada dijous per l'exèrcit contra la central de gas on estaven retinguts per un grup de terroristes. També ha concretat que encara queden 7 ostatges estrangers en poder dels segrestadors: 3 belgues, 2 nord-americans, 1 japonès i 1 britànic.

RedaccióActualitzat
Finalment, les autoritats algerianes han començat a facilitar xifres més precises sobre els ostatges. El ministre de Comunicació, Mohamed Said, ha informat que 12 ostatges algerians i estrangers van morir en l'operació llançada dijous per l'exèrcit contra la central de gas on estaven retinguts per un grup de terroristes. També ha concretat que encara queden 7 ostatges estrangers en poder dels segrestadors: 3 belgues, 2 nord-americans, 1 japonès i 1 britànic.

La televisió estatal, que ha emès per primer cop imatges dels ostatges alliberats, ha xifrat en un centenar els ostatges estrangers alliberats sobre un total de 132, així com de 573 algerians, que estaven en mans del grup terrorista que lidera l'islamista Mokhtar Belmokhtar.

També s'ha informat que com a mínim 18 dels 30 membres que integraven la cel·lula terrorista van morir en l'assalt llançat dijous per l'exèrcit i que anaven fortament armats. Entre l'armament amb què comptaven hi havia míssils i llançacoets.

La televisió estatal algeriana ha emès també imatges de ferits a l'hospital d'In Amenas, ciutat situada a uns 40 quilòmetres de les instal·lacions de la planta assaltada, però tampoc ha donat xifres ni de morts ni de ferits.

Segons l'agència algeriana de notícies APS, Belmokhtar ha proposat posar en llibertat els ostatges nord-americans a canvi de l'alliberament de dos islamistes presos als Estats Units. Segons van dir fonts dels segrestadors a l'agència privada mauritana ANI, Belmokhtar ha afegit aquesta exigència a la ja coneguda d'aturar l'ofensiva militar encapçalada per França sobre el nord de Mali. Els presos islamistes són l'egipci Omar Abdul-Rahman, condemnat a cadena perpètua als Estats Units el 1995 per la seva relació amb un pla per volar les Torres Bessones, i la pakistanesa Afiya Sadiqui.

L'operació continua ara per alliberar un altre grup d'ostatges que hi ha retinguts en una zona de les instal·lacions
. Les autoritats algerianes intenten negociar amb els assaltants per aconseguir una "solució pacífica" abans de tornar a intervenir.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut