Garcia Albiol, durant l'entrevista al "Més 324"
Garcia Albiol, durant l'entrevista al "Més 324"
Sant Joan Despí

Albiol: "Que Junqueras demani sortir de la presó per fer campanya és un acudit"

El líder del PP català s'ha mostrat convençut de "poder tirar endavant una majoria alternativa a ERC, PDeCAT i CUP" després del 21D juntament amb Cs i PSC

Actualitzat

El president del PP català, Xavier García Albiol, ha considerat "un acudit" que el vicepresident cessat de la Generalitat, Oriol Junqueras, demani sortir de la presó per participar en la campanya electoral. En una entrevista al programa "Més 324", Albiol ha dit que "el que ha passat a Catalunya durant aquests anys ha estat molt preocupant" i ha acusat Junqueras i el president Carles Puigdemont d'haver "presumit de saltar-se la legalitat".

"Que el senyor Junqueras demani poder sortir al carrer per fer campanya és un acudit. La gent no entra i surt de la presó en funció dels seus interessos legítims electorals o familiars"

El líder del PP català, que ha reconegut que les eleccions al Parlament se celebraran en un context "que no és una situació normal", s'ha mostrat convençut de "poder tirar endavant una majoria alternativa a ERC, PDeCAT i CUP" després del 21 de desembre juntament amb Cs i PSC.

"El que vull és que si el dia 21 hi ha una majoria alternativa a Puigdemont, Junqueras i Anna Gabriel, la puguem articular des de la pluralitat"

Albiol ha criticat que Puigdemont no convoqués eleccions malgrat que en "va tenir l'oportunitat" i ho ha atribuït al fet que creu que "li van començar a tremolar les cames quan a la plaça de Sant Jaume se'l va acusar de traïció". Pel líder del PP català, l'independentisme ha portat Catalunya al "pitjor dels descrèdits institucionals, polítics i socials dels darrers 30 o 40 anys", i ha afirmat que molts independentistes senten "tristor i vergonya dels episodis que s'han viscut les darreres setmanes".

En l'entrevista, ha defensat la legitimitat de defensar la independència de Catalunya si es fa dins la llei.

"Aquelles persones que tenen un sentiment independentista, si aquest sentiment el canalitzen de manera adequada perquè les seves reivindicacions es puguin dur a terme dins les normes de convivència, ho hem de respectar"

Condemna de "qualsevol tipus d'agressió"

Albiol ha condemnat les agressions d'extrema dreta, com la que es va produir dissabte a Mataró, i ha afirmat que "són anècdotes lamentables" en uns actes en què "aquests comportaments no són majoritaris".

"La violència física, vingui de l'extrema dreta o l'extrema esquerra, és condemnable sempre. I nosaltres sempre condemnarem els comportaments que vagin més enllà d'una reivindicació legítima. A mi no m'agrada veure manifestacions en defensa de la unitat d'Espanya que acaben provocant incidents, no crec que siguin representatius, igual que quan hi ha manifestacions per reclamar la independència i al final sempre hi ha un grup que acaben cremant banderes"


 

 

ARXIVAT A:
Article 155Eleccions 21DProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut