Imatge general del vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, i el president del PPC, Xavier García Albiol, fent-se una foto amb un marc de …
Imatge general del vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, i el president del PPC, Xavier García Albiol, fent-se una foto amb un marc de la campanya 'La Catalunya valenta'. Imatge del 21 de maig del 2017. (horitzontal)

Albiol insta Puigdemont a ser "valent" i anar al Congrés a explicar el referèndum

Actualitzat

ACN Sant Feliu de Guíxols.-El president del PPC, Xavier García Albiol, ha instat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a anar al Congrés del diputats a explicar el projecte de referèndum com fan els "polítics valents". Des de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà), Albiol ha acusat el president de buscar el "xoc institucional" i la "confrontació" amb el govern espanyol i li ha reclamat "més gallardia". "Els polítics valents defensen una idea i se la creuen i han d'anar a explicar-la al públic, encara que no siguin favorables a les seves tesis", ha declarat. El líder dels populars catalans ha dit que és a les corts espanyoles "on toca" fer la proposta del referèndum i l'ha acusat de només sentir-se còmode "davant dels seus palmers". "No anat a les corts està demostrant que no està a l'altura", ha declarat.

Segons Albiol, la "negativa" de Puigdemont a la invitació del govern espanyol d'anar al Congrés espanyol a explicar la proposta de referèndum i, en canvi, fer-ho en una conferència demostra que el president "està pel folklore, la festa i per parlar únicament a la seva parròquia que sap que l'aplaudirà". El president del PPC ha apuntat que és "obligació" del president anar al Congrés i ha afegit que fent-ho demostraria "estar a l'altura política del moment". "És com si jo no anés als municipis on no se'ns té simpatia", ha exemplificat. Per això, li ha reclamat que si té un projecte el presenti "on toca i no en un míting organitzat per la senyora Carmena". Albiol ha visitat Sant Feliu de Guíxols juntament amb el vicesecretari de Comunicació del PP Pablo Casado en el marc de la campanya 'La Catalunya valenta'. El líder dels populars catalans ha destacat la bona acollida que està tenint la iniciativa i l'"esgotament de la major part de la societat catalana" respecte a la situació política de Catalunya. Ha afirmat que "no és fàcil sortir al carrer" però ha constatat que després de tres setmanes de campanya "la receptivitat està sent molt positiva".

Anar al contingut