Albiol demana a Sánchez que retiri les competències de seguretat a la Generalitat

Albert Rivera demana al defensor del poble que "empari els catalans indefensos"

Actualitzat

PP i Ciutadans insisteixen en la polèmica dels enfrontaments causats pels llaços grocs i demanen mesures al govern de Pedro Sánchez que acusen d'innacció. Albert Rivera demana al defensor del poble que empari els catalans indefensos i Xavier García Albiol acusa Torra d'exercir violència verbal i psicològica, i planteja que la Generalitat perdi les competències en seguretat.

El president del PP català, Xavier García Albiol, ha acusat el president de la Generalitat d'instigar indirectament accions violentes contra els no independentistes.

"Quim Torra es dedica a fer violència. No violència física, ell no fa violència física. El que fa és una violència psicològica, una violència verbal que els més incontrolats acaben convertint-la en violència física."

 

 

Encara més, el líder del PP català també ha dit que Pedro Sánchez hauria de retirar les competències de seguretat al govern si la fiscalia demostra que els Mossos han actuat només contra una part.

"Si s'acaba demostrant amb aquesta investigació que ha obert la fiscalia, aquestes instruccions perquè la Policia de Catalunya actui de manera partidista, com si fossin  comissaris polítics, creiem que potser ha arribat el replantejament que el govern central recuperi les competències de seguretat."

"Si arrel de la investigació del fiscal es demostra que els Mossos d'Esquadra han rebut instruccions que van en contra del que és una competència pròpia i el que s'està fent és perseguir una part de la població com si fossin dissidents en un règim totalitari, sí que creiem que el govern de Pedro Sánchez ha de retirar la competència de seguretat al govern de la Generalitat."

 

Per la seva banda el líder de Ciutadans, Albert Rivera demana al Defensor del Poble que empari els catalans indefensos.

 

 

 

"Presentarem un escrit d'empara al defensor del poble, perquè doni empara, precisament, a molts catalans que s'estan sentint en una situació d'indefensió davant l'arbitrarietat de Torra."

"Estem veient Mossos d'Esquadra que detenen persones que no cometen cap il·legalitat com retirar llaços grocs. Hem vist com Torra ha fet uns crida directa a agredir i anar en contra de l'Estat (...)  Hem vist sentències judicials que no s'estan complint a Catalunya. Hem vist, en definitiva, un intent de Torra d'apoderar-se de tot el que és públic."

 

Rivera ha anunciat que aquest és el primer pas d'"una ofensiva de defensa de les llibertats constitucionals dels catalans en totes les institucions de l'Estat". Ha agraït la decisió de la fiscalia, i n'ha alabat "la valentia" d'investigar els Mossos per identificar persones que treien llaços grocs, un fet que atribueix a "instruccions polítiques" del conseller d'Interior, Miquel  Buch, i al president QuimTorra.

Ciutadans participarà aquest dimecres en un acte de suport a la dona de la baralla que hi va haver al Parc de la Ciutadella.

ARXIVAT A:
Procés catalàPPCsXavier García Albiol Albert RiveraQuim Torra
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut