Els llaços grocs al Parc de la Ciutadella després de l'incident
Els llaços grocs al Parc de la Ciutadella després de l'incident
Barcelona

L'agressió a una dona que retirava llaços grocs no té mòbil polític

Ho explica "La Vanguardia", segons fonts consultades dels Mossos

RedaccióActualitzat

No hi ha mòbil polític en l'agressió a una dona per retirar llaços grocs. Ho explica "La Vanguardia" segons fonts consultades dels Mossos.

Els fets han passat aquest dissabte a la tarda al parc de la Ciutadella. Un home ha reaccionat de manera molt violenta en veure que els llaços grocs que es retiraven anaven a terra. L'home ha cridat "esteu embrutant la ciutat" i després, en escoltar la resposta de la dona, de nacionalitat russa, li ha cridat que marxi al seu país. La dona ha estat atesa a l'Hospital del Mar de Barcelona.

Tot i això, de seguida, i a través de la xarxa, diferents membres de Ciutadans han reaccionat denunciant els fets i atribuint-los als independentistes. Segons els Mossos, no s'ha presentat cap denúncia.
 

Com ha evolucionat l'incident a les xarxes

La dona agredida és parella d'un membre de Ciutadans. La presidenta del grup municipal de Ciutadans a l'Ajuntament de Barcelona, Carina Mejías, ha denunciat a través de les xarxes socials l'agressió de la dona d'un dels seus afiliats per retirar llaços grocs.


Segons Mejías, li han trencat el septe nasal en presència dels seus fills. La formació taronja ha condemnat l'atac i ha mostrat el seu "suport i solidaritat" amb l'afectada.

 

Agredida i presumpte agressor s'acusen mútuament

Segons ha explicat el marit de l'agredida al diari digital "Las voces del Pueblo", la dona i ell estaven retirant llaços grocs quan un home els ha recriminat que els arrenquessin i els llancessin a terra. La discussió ha pujat de to i l'home ha insultat la dona, d'origen rus, amb un "calla la boca, estrangera de merda", després li ha donat un cop de puny i l'ha llençat a terra.

Segons la versió del marit, el presumpte agressor ha fugit i ell l'ha perseguit. És en aquest moment quan han intervingut els Mossos d'Esquadra, que havien rebut l'avís per una discussió.

El presumpte agressor i la dona s'han acusat mútuament i han anunciat que cadascun denunciaria els fets.

 

Denúncies de Ciutadans i el PP

Ciutadans ha denunciat l'agressió i la seva líder i cap de l'oposició, Inés Arrimadas, ha demanat a Pedro Sánchez que "defensi els milions de catalans" que se senten "atacats pel separatisme":


El president de Ciutadans, Albert Rivera, també ha denunciat l'agressió:

El president del PP català, Xavier García Albiol, també ha denunciat l'agressió i n'ha responsabilitzat el govern de Sánchez. "Acabarem malament", assegura:


El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha condemnat "tota agressió" i ha fet una crida "al seny":

El vicepresident del govern i conseller d'Economia, Pere Aragonès, ha dit que el govern de Catalunya condemna qualsevol agressió, sense matisos, vingui d'on vingui. I ha afegit que defensen tant el dret a la llibertat d'expressió com el de la integritat física.

 

Concentració a l'Hospital del Mar

Arran dels fets, una cinquantena de persones s'han concentrat aquest dissabte al vespre davant de l'hospìtal del Mar per donar suport a l'agredida amb crits de "No estás sola" i "Llibertat".

 



 

 

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut