Ghouta

Al-Assad diu que la crisi humanitària a Síria és "una mentida ridícula" d'Occident

El president sirià assegura que continuarà l'ofensiva militar a la zona rebel de Ghouta, on aquest matí han mort 14 civils més per les bombes del règim

RedaccióActualitzat

El règim sirià accelera l'ofensiva terrestre sobre el feu rebel de Ghouta, als afores de Damasc, aprofitant la vigència d'una suposada pausa humanitària de cinc hores diàries. Les tropes de Bashar al-Assad ja controlen una tercera part de l'enclavament, segons l'Observatori Sirià dels Drets Humans.

Aquest organisme independent ha informat també que les bombes del règim han mort aquest dilluns14 civils més. Són ja més de 700 les víctimes mortals en les últimes dues setmanes. En les últimes hores, les forces sirianes han bombardejat la zona i també han llançat artefactes explosius des de terra.

 

 

Tot i la xifra esgarrifosa de víctimes, Al-Assad ha afirmat que pensa continuar l'ofensiva. El president sirià ha assegurat que la treva parcial no es contradiu amb els combats i que la crisi humanitària que denuncia Occident és "una mentida ridícula".

Des de les Nacions Unides es fa una nova crida perquè s'aturin els combats. Un funcionari de l'ONU ha dit que la població civil de Ghouta Oriental està sent sotmesa a "un càstig col·lectiu inacceptable i il·legal", segons el conveni de Ginebra. La intensificació de l'ofensiva coincideix amb l'entrada en el territori afectat pels atacs d'un comboi d'ajuda format per una cinquantena de camions.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut