Presó de Zuera, Saragossa
Presó de Zuera, Saragossa

Aïllats en cel·les individuals: així ha estat la nit dels presos independentistes a Zuera

Han sopat i han esmorzat a la cel·la sense tenir cap contacte entre ells ni amb els altres interns

Actualitzat

Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart han passat aquesta nit a la presó de Zuera, a Saragossa. Una parada en el seu viatge de trasllat a la presó catalana de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada, al Bages.

És un viatge de diverses parades. La primera ha estat la presó de Valdemoro, a Madrid, on han reunit els presos que eren a Soto del Real -Jordi Cuixart i Jordi Sànchez- i els que eren a Estremera -Oriol Junqueras i Raül Romeva-. La segona parada ha estat la presó de Zuera, a Saragossa, on han passat aquesta nit abans d'acabar de fer el viatge fins a Catalunya.

Aquest dimecres es preveu que facin parada a Brians II, a Sant Esteve Sesrovires, al Baix Llobregat, on es farà el traspàs de custòdia de la Guàrdia Civil als Mossos d'Esquadra, que els traslladaran a la presó de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada, al Bages, on estan destinats.

 

Cel·les individuals i sense cap contacte

Al centre penitenciari de Zuera, els quatre presos independentistes s'han estat en cel·les individuals del departament d'Ingressos, aïllats entre ells i de la resta d'interns. També han sopat i han esmorzat a la cel·la.

No han passat cap avaluació prèvia perquè, com que és una estada de pas, no cal, segons han explicat fonts d'Institucions Penitenciàries. Se'ls aplicarà el mateix règim que a qualsevol reclús en trànsit de desplaçament.

Protocol de trasllat

El protocol de trasllat de la unitat especialitzada de la Guàrdia Civil, la Uprose, determina que els reclusos no vagin directament de Madrid a les presons catalanes, sinó que han de fer parada prèvia a la presó aragonesa.

També determina que mentre siguin al centre han d'estar aïllats.

El departament d'Ingressos de la presó de Zuera només té cel·les individuals, que a vegades allotgen dones que després passen al mòdul femení.

 

Els 4 presos independentistes van sortir de la presó de Valdemoro dimarts pocs minuts després de les 10.

Carme Forcadell i Dolors Bassa està previst que surtin aquest dimecres de la presó d'Alcalá-Meco. És probable que també passin la nit al centre penitenciari de Zuera i arribin a Catalunya dijous.

D'altra banda, el trasllat de Joaquim Forn, Jordi Turull i Josep Rull ja ha estat autoritzat pel jutge Pablo Llarena.

ARXIVAT A:
Govern empresonatProcés català
Anar al contingut