Aguirre dirigirà l'Espanyol per última vegada al Bernabéu. (Foto: EFE)
Aguirre dirigirà l'Espanyol per última vegada al Bernabéu. (Foto: EFE)
Futbol

Aguirre s'acomiada de l'Espanyol davant un Madrid que prepara la final de Lisboa

Un Espanyol amb la permanència a la butxaca i relaxat visita el Reial Madrid (16.00), que ja no es juga res en la Lliga i que està totalment centrat en la final de la Lliga de Campions que ha de disputar d'aquí a una setmana contra l'Atlètic.

Actualitzat

Un Espanyol amb la permanència a la butxaca i relaxat visita el Reial Madrid (16.00), que ja no es juga res en la Lliga i que està totalment centrat en la final de la Lliga de Campions que ha de disputar d'aquí a una setmana contra l'Atlètic.

El partit, doncs, es presenta envoltat d'intranscendència, més enllà del fet que els periquitos diran adéu al carismàtic Javier Aguirre, que els ha dirigit les últimes temporades. Els blancs s'ho prendran com un assaig general de cara a Lisboa.

L'últim tram de la competició no ha estat gens fructífer per a l'Espanyol, amb dos punts de 21 possibles. Un triomf al Bernabéu suposaria maquillar, en certa manera, la debacle d'un equip que ha passat de somiar en els llocs europeus a salvar-se matemàticament del descens en la penúltima jornada.

Aguirre assumeix la importància de la cita i no canviarà els seus plans ni una mica. Exigeix el mateix compromís i es mantindrà fidel al seu estil. La victòria és l'únic que interessa al preparador mexicà, que, malgrat la seva marxa, ha treballat com sempre durant tota la setmana.

El tècnic blanc-i-blau no podrà comptar amb Felipe Mattioni, amb un trencament de tres mil·límetres al quàdriceps de la cama dreta. El defensa brasiler és l'únic descartat per motius mèdics. Quant als canvis a la llista, cau el lateral esquerre Joan Capdevila i entra el migcampista portuguès Pizzi.

El xoc, a més de per a Aguirre, serà molt especial per a una gran quantitat de futbolistes de la plantilla que acaben contracte i que, per ara, tot apunta que no seguiran. És el cas dels cedits Pizzi, Torje, Sidnei i Córdoba, a més de Simao.

Pel que fa al Madrid, a l'última prova abans de la gran final s'hi sumen tots menys Diego López, que havia de ser suplent i se la perd per molèsties físiques, i el portuguès Pepe, que arrossega una petita sobrecàrrega i és reserva.

La resta de jugadors que no van ser a Balaídos en l'última jornada estan recuperats i llestos per jugar. Amb Cristiano Ronaldo al capdavant, podrien ser titulars Ángel di María, Gareth Bale, Karim Benzema i Dani Carvajal.

Ancelotti mesurarà bé els minuts i quins titulars de Lisboa fa jugar. De moment ha confirmat la presència de Ronaldo, que busca un gol que li doni la Bota d'Or, superant els 31 que ha marcat l'uruguaià del Liverpool Luis Suárez, i conquistar al seu torn el trofeu de màxim golejador de la Lliga.

El públic del Santiago Bernabéu jutjarà la deixadesa dels seus jugadors, que van reconèixer que havien abaixat els braços abans d'hora. No esperaven que Atlètic de Madrid i Barcelona punxessin. Esperen que hi hagi més suport que crítica, conscients que tenen a les mans la possibilitat de donar la desitjada "Décima" al madridisme.

Anar al contingut