Imatge d'arxiu d'una protesta a Los Angeles contra l'assetjament sexual (Reuters)
Imatge d'arxiu d'una protesta a Los Angeles contra l'assetjament sexual (Reuters)
Los Angeles

Actrius de Hollywood creen un fons contra els abusos sexuals a les dones

En el marc de la campanya #MeToo ("#jotambé"), més de 300 actrius llancen un fons per ajudar les dones amb menys recursos que són assetjades a la feina

RedaccióActualitzat

Més de 300 actrius de Hollywood, entre les quals hi ha Meryl Streep, Reese Witherspoon, Jennifer Aniston i Eva Longoria, han creat un fons de defensa legal per combatre l'assetjament sexual de les dones més pobres.

La iniciativa surt a partir del moviment #MeToo ("#jotambé"), que ha animat les dones a aixecar la veu contra els abusos i que ha tingut ressonat coincidint amb l'allau d'acusacions contra el productor cinematogràfic Harvey Weinstein.

Per ara, el fons està dotat amb 13 milions de dòlars. L'objectiu és donar assistència legal a les dones, però també aconseguir la paritat a Hollywood o promoure que, per llei, es penalitzin les empreses que no prenguin mesures contra l'assetjament persistent.

 

 

En una carta a tota pàgina publicada als diaris "The New York Times" i "La Opinión", actrius, directores, productores i altres treballadores del món del cine i el teatre han fet costat a les dones amb salaris més baixos que, potser, no s'atreveixen a denunciar el seu cas:

"A cada dona assalariada en agricultura que ha hagut d'aguantar els intents de seducció del seu cap (...), cada immigrant silenciada per l'amenaça que, si parla, revelaran que és indocumentada, i per a totes les dones sotmeses a comportaments indignes i ofensius, que se suposa que han de tolerar per guanyar-se la vida: estem amb vosaltres, us donem suport."

El fons s'ha batejat amb el nom de "Time's up" ("s'ha acabat el temps") i s'inspira en l'Aliança Nacional de Pageses, una associació de 700.000 treballadores dels camp que al novembre van mostrar la seva solidaritat amb les actrius i van remarcar que moltes d'elles també són víctimes de l'assetjament.

 

Notícia relacionada: Salma Hayek relata l'assetjament de Weinstein: "Va ser el meu monstre"

 

Entre els que han donat diners per al fons hi ha Natalie Portman, Penélope Cruz, Ahsley Judd, Emma Stone, Taylor Swift, Gwyneth Paltrow i Shonda Rhimes, i homes com J. J. Abrams i Steven Spielberg.

Per conscienciar sobre el tema, també es demana a les dones que vagin a la gala dels Globus d'Or, el 7 de gener, que ho facin vestides de color negre.

ARXIVAT A:
Violència masclista
Anar al contingut