Barcelona

Rodrigo Lanza, el principal condemnat pel "cas 4-F", denuncia una persecució per part de la Guàrdia Urbana

Lanza ha explicat al programa "El suplement" de Catalunya Ràdio que veu una "campanya de criminalització i vexació cap a la meva persona"

RedaccióActualitzat

Rodrigo Lanza, el principal condemnat pel "cas 4-F", denuncia una persecució per part de la Guàrdia Urbana de Barcelona perquè els membres del cos el consideren el responsable de l'agressió a l'agent que va quedar tetraplègic.

Lanza ha explicat al programa "El suplement" de Catalunya Ràdio que veu una "campanya de criminalització i vexació cap a la meva persona". Assegura que "si comencen aquesta campanya és perquè no els queden més recursos".

Rodrigo Lanza argumenta: 

"Vaig estar cinc anys a la presó i mai vaig admetre el delicte malgrat que em van posar el full del tercer grau al davant i me'l donaven si admetia el delicte"

Per això, troba il·lògic que "ara diguin que vaig admetre el delicte davant un agent".

Lanza assegura que no li interessa saber la identitat de qui podia haver llançat la pedra o el test a l'agent que va quedar greument ferit, tot i que la seva mare va reconèixer que sabia qui era l'autor del llançament. 

Confiança en la revisió de la sentència

Per Silvia Villullas, companya de Patricia Heras, el més important ara és demostrar que en la instrucció es van vulnerar els drets fonamentals dels encausats i que se'ls va culpabilitzar d'entrada.

"Durant la instrucció es van denegar moltes proves que no es van admetre. Va ser en aquest clima de culpabilització inicial en què no es va donar la possibilitat de defensar-se a les parts, quan es va produir la veritable vulneració dels drets fonamentals. En la instrucció"

Silvia Villullas ha afirmat que confia que "el sentit comú" farà que s'acabi revisant la sentència.  

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut