Oriol Junqueras.
Oriol Junqueras.
Barcelona

Primeres reaccions des de Catalunya al discurs del president Artur Mas

RedaccióActualitzat

Junqueras: "Tindrem ocasió de valorar-ho amb calma"

Una de les reaccions més esperades del discurs d'Artur Mas era la del president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras. En sortir de la conferència les càmeres de TV3 s'hi han apropat però Junqueras ha evitat mullar-se.

El líder republicà s'ha limitat a dir que avui el protagonista era Mas i que en tot cas dimarts vinent ho serà ell, en referència a l'acte que té previst celebrar per fixar el seu posicionament en el procés. "Hem vingut a escoltar amb respecte i tindrem ocasió de valorar-ho amb calma".

Geli veu rellevant que el full de ruta de Mas culmini amb un "referèndum"

La diputada del PSC Marina Geli ha assegurat que veu especialment rellevant que el full de ruta sobiranista que ha proposat el president de la Generalitat, Artur Mas, acabi amb un "referèndum".

"Que tot hagi de culminar amb un referèndum, des del meu punt de vista, és especialment rellevant", ha assegurat Geli en declaracions als periodistes després d'assistir a la conferència que ha fet Mas a l'auditori del Fòrum de Barcelona.

Geli, al costat d'altres exconsellers socialistes com Antoni Castells i Joaquim Nadal, forma part de Moviment Catalunya, que ha iniciat un procés de fusió amb Nova Esquerra Catalana

Mena alerta Mas que no pot "sostreure" el dret a unes eleccions on "puguem decidir-ho tot"

El portaveu adjunt d'ICV-EUiA, Joan Mena, ha advertit al president de la Generalitat que no pot "sostreure" el dret a unes eleccions "on puguem decidir-ho tot". Ha afegit que tampoc pot "robar" el dret a una consulta "amb totes les garanties democràtiques".

Mena ha refermat que la seva formació, que en el darrer consell nacional va apostar per "un marc constituent" en lloc de "plebiscitari", no se sent interpel·lada pel projecte de llista unitària mixta de societat civil i partits que ha defensat aquest dimarts el líder de CDC.

Rigol convida el govern espanyol a dialogar i abandonar la via judicial

El president del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, Joan Rigol, ha instat el govern espanyol a iniciar un diàleg amb la Generalitat per "pactar" el full de ruta sobiranista, així com a abandonar la via judicial.

Rigol ha destacat que és exemplar la proposta que ha fet Mas als catalans, i ha instat l'Estat a canviar d'actitud: "Ha de pactar i no quedar-se en el 'no', les querelles i tot el que està fent".

Rigol ha considerat que Mas ha demostrat tenir "nivell, una gran actitud moral i una visió molt clara" de l'escenari que, segons ell, vol una majoria dels catalans.

Rull defensa que Artur Mas ha escrit "el full de ruta de la independència"

El coordinador general de CDC, Josep Rull, ha defensat que el president Artur Mas ha escrit "amb precisió el full de ruta de la independència". La conferència del president a l'auditori del Fòrum és "un discurs transcendent en la història d'una nació".

També ha emplaçat els partits a fer possible una llista conjunta que també inclogui independents, com planteja Mas: "La unitat és l'única manera d'arribar a la llibertat", ha dit Rull.

Rigau creu que la conferència d'Artur Mas ha estat "una lliçó de nova política"

La consellera d'Ensenyament de la Generalitat, Irene Rigau (CDC), ha assegurat que la conferència del president Artur Mas ha estat "una lliçó de nova política".

"Surto molt satisfeta i convençuda que és un punt històric en la història d'aquest país", ha declarat.

Rigau ha posat en valor la claredat del missatge, el seu compromís d'obertura amb la societat civil, la generositat i la "superació de l'esquema clàssic de partits" al proposar una llista unitària.

Anar al contingut