Barcelona

Espadaler: "L'operació policial estava més que justificada"

El conseller d'Interior assegura que l'empresonament de set dels onze detinguts avala la hipòtesi que els relacionen amb accions violentes

RedaccióActualitzat

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, considera que l'ingrés a la presó de set de les onze persones detingudes dimarts en l'"operació Pandora" contra grups anarquistes demostra que hi ha una base per pensar que podria tractar-se d'un grup violent. Espadaler ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio que "dels termes amb què s'ha fet" l'actuació policial i "les mesures que s'han adoptat", amb set persones empresonades, "crec que es desprèn que aquesta operació està prou fonamentada, amb el benentès que caldrà fer tot el judici, però que en qualsevol cas demostra que estava més que justificat avançar en aquest terreny".

Els set detinguts que han entrat a la presó estan acusats de pertinença a organització terrorista, tinença d'artefactes explosius, danys i estralls. Els altres quatre detinguts han quedat en llibertat però hauran de presentar-se, com a mesura cautelar, cada setmana davant del jutge. L'operació policial es va fer a centres socials okupes a Barcelona -a la Kasa de la Muntanya-, Manresa, Sabadell i Madrid.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut