Granada

Els quatre detinguts per abusos sexuals formaven part de l'anomenat "clan dels Romanones"

Els quatre detinguts per presumptes casos de pederàstia a Granada, tres capellans i un seglar, formaven d'aquest grup, que feia servir les parròquies de ganxo per captar joves

RedaccióActualitzat

Els quatre detinguts per presumptes casos de pederàstia a Granada, tres capellans i un seglar, formaven de l'anomenat "clan dels Romanones", format per una dotzena de persones, la gran majoria capellans. Aquest grup de deu capellans i dos seglars, entre els 40 i els 50 anys, tenen força poder adquisitiu i són propietaris de diversos immobles.

El "clan dels Romanones", que pren el nom del seu líder, el pare Román -un dels detinguts-, funcionava com una fraternitat, tot i no estar reconeguts canònicament, però hi havia forts lligams interns. "Viuen en comú, mantenen un alt nivell de vida i són de mentalitat conservadora, malgrat que els sacerdots vesteixen de paisà, sense portar alçacoll ni sotana", els descriu el periodista Jesús Bastante, de "Religión Digital", el mitjà de comunicació que va treure el cas a la llum pública, en una conversa amb Catalunya Ràdio.

Les seves parròquies a Granada servien de ganxo per captar joves amb l'excusa de fer-los escolanets. Aquesta formació, però, es barrejava amb xerrades sobre sexe, on s'incitava els aspirants a practicar-lo entre ells i amb els membres del clan. Aquestes relacions, sovint forçades, no es mantenien a la parròquia, sinó en pisos i xalets de la província de Granada, propietat del grup. Concretament, el jove que va denunciar els fets en una carta enviada al papa Francesc parla d'un dúplex de luxe a tocar de la costa on va ser víctima de tota mena d'abusos.

Segons han declarat algunes fonts, s'hi reunien diverses vegades cada setmana i hi havia violacions, vexacions i humiliacions que haurien sabut (i silenciat) set capellans més. Aquests sacerdots que presumptament haurien encobert els crims també estan sent investigats, però de moment l'Església no els ha apartat del seu càrrec com sí que ha passat amb els tres capellans detinguts.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut