Granada

L'Arquebisbat de Granada retira de l'exercici diversos capellans acusats d'haver abusat d'un menor

La víctima ha rebut una trucada telefònica del mateix papa Francesc, que li ha mostrat la seva solidaritat

RedaccióActualitzat

L'Arquebisbat de Granada ha retirat de l'exercici diversos capellans acusats d'haver abusat sexualment d'un jove quan era menor d'edat. Segons ha avançat el portal '"Religión Digital", després d'informar-ne la Santa Seu, la víctima ha rebut una trucada telefònica del mateix papa Francesc, que li ha mostrat la seva solidaritat.

Paral·lelament, el jove ha denunciat els fets davant la Fiscalia Superior d'Andalusia, que, al seu torn, va ordenar a la Fiscalia Provincial de Granada interposar una denúncia contra els suposats agressors, almenys una dotzena, entre capellans i laics que haurien comès presumptes abusos en diferents residències de la província de Granada.

Mentre el cas es troba sota secret de sumari, la diòcesi granadina assegura en un comunicat que tan bon punt van tenir coneixement de l'acusació presentada davant la Santa Seu, l'Arquebisbat "ha seguit escrupolosament el procediment previst per a aquests casos per la disciplina canònica". Així doncs, "s'han seguit els tràmits establerts per verificar si l'esmentada acusació tenia versemblança"; s'han enviat les conclusions de la  investigació a la Santa Seu i, entre altres mesures cautelars, han "retirat de l'exercici del ministeri sacerdotal" els capellans directament acusats dels abusos.

L'Arquebisbat assegura també que ha seguit estrictament els principis de la disciplina de l'Església: "Tolerància zero amb els abusos i amb els qui els cometen", "ajuda a les presumptes víctimes" i "cooperació amb les autoritats per a l'establiment de la veritat i la justícia, de manera que aquestes conductes aberrants, que l'Església rebutja i condemna, puguin evitar-se i eradicar-se".

L'Arquebisbat, a més, s'ha posat a disposició de l'autoritat judicial per "col·laborar en el que calgui", un cop ha sabut que s'havia obert la via judicial.

La diòcesi ha condemnat, finalment, els fets: "L'Arquebisbat, de la mateixa manera que la multitud de fidels cristians, és conscient que la immensa majoria dels capellans viu exemplarment l'exercici del seu ministeri i donen un preciós testimoni, a vegades heroic, d'entrega a Déu i als germans. Al cos sencer de l'Església li fa un mal immens que es puguin produir escàndols d'aquesta naturalesa, la certesa i abast dels quals haurà de determinar finalment l'autoritat judicial en la investigació oberta".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut