Barcelona

Crespo defensa la seva innocència i diu que l'ajuntament va actuar dins de la legalitat en les relacions amb Petrov

L'exalcalde de Lloret de Mar Xavier Crespo admet en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio" que l'ajuntament va tenir tractes amb l'empresa de Petrov, investigada a l'"operació Clotilde" de blanqueig de capitals a través de la màfia russa. Crespo assegura, però, que en tot moment es va actuar dins de la legalitat.

RedaccióActualitzat
El mateix dia que la polèmica que envolta l'exalcalde de Lloret de Mar Xavier Crespo segueix protagonitzant les portades de la premsa nacional i estatal, l'actual diputat al Parlament de Catalunya ha admès en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio" i "Els matins" de TV3 que l'ajuntament va tenir tractes amb l'empresa de Petrov, investigada a l'"operació Clotilde" de blanqueig de capitals a través de la màfia russa.

Crespo, però, defensa la seva innocència i assegura que el seu ajuntament sempre va actuar dins de la legalitat pel que fa a les relacions que mantenia amb Petrov, un dels imputats en l'"operació Clotilde". "No he cobrat ni un euro", ha dit Crespo, que ha apuntat que les acusacions són "filtracions interessades, potser per algun motiu polític".

Crespo, que no està imputat, ha admès que coneixia Petrov i la seva empresa, però no sabia que formés part de la màfia. "Jo no m'esperava res d'aquesta màfia ni tot això. Jo creia que havíem tractat amb una de les empreses més importants que pertanyia al grup Gazprom, i crec que tot el que vam fer, des del consistori, i pel que fa a la meva persona, va ser correcte."

Crespo ha recordat que va conèixer Petrov després de la compra de l'antiga plaça de braus de la població, tot i que no com si ell en fos l'empresari principal. "A mi mai me'l van presentar com a empresari, sinó com a representant d'una empresa". Més tard, va preguntar-li a què es dedicava i el presumpte cap de la xarxa mafiosa va respondre-li "que de professió era dentista" i que "havia començat a Lloret com a porter d'una discoteca".

90.000 euros anuals per a l'hoquei i el futbol

Crespo ha explicat que Petrov es va comprometre a esponsoritzar durant quatre anys el club d'hoquei i el club de futbol del municipi "perquè es volia implicar en la xarxa d'entitats de Lloret". Petrov pagava 90.000 euros anuals i els pagaments es duien a terme "amb xec bancari". Dels 90.000 euros, dues terceres parts eren per al club d'hoquei i els 30.000 restants per al de futbol. Com que els pagaments es feien tres cops l'any, dels "30.000 euros que reba, el club d'hoquei feia un xec de 10.000 per al club de futbol".

Defensa de Perarnau

A l'entrevista a "Els Matins", Crespo ha defensat el president del Club d'Hoquei de Lloret, Joan Perarnau, de qui ha dit que "és una bellíssima persona" i que espera que aviat "el deixin en llibertat". L'exalcalde ha afirmat que Perarnau "porta molts anys dedicant-se a aquesta entitat esportiva, ell i la seva família, de manera totalment altruista".

Sobre la possibilitat que deixi l'acta de diputat al Parlament si continuen les acusacions, Crespo ha declarat: "jo no m'he plantejat res, perquè jo no he fet res malament".

Una "revenja personal"

Crespo ha atribuït aquestes acusacions a una "persecució personal" per part del cap de l'oposició, Marc Fuertes. Crespo ha dit que quan va entrar d'alcalde, Fuertes "va perdre la concessió" del seu negoci d'un carrilet turístic "perquè el jutjat va dir que havia estat donada malament perquè ell no tenia les titulacions pertinents". En aquell moment, el consistori va haver d'indemnitzar l'empresa que havia quedat segona, que ha precisat que és d'uns familiars de la seva dona, malgrat que no hi té "cap interès econòmic".

Des d'aleshores, Crespo creu que el cap de l'oposició busca una "revenja personal" contra ell. L'exalcalde de Lloret també ha explicat que s'ha querellat contra Fuertes per aquestes acusacions.

L'oposició estén les acusacions a la família de Crespo

Fuertes ha insistit a acusar-lo de practicar tractes de favor, a canvi d'adjudicacions d'obres públiques i ha estès les acusacions al seu entorn familiar. "No seríem tan inconscients de publicar i treure informacions si no hi hagués la documentació. Hem de tenir en compte que totes les querelles vénen per tota la família del senyor Crespo, és a dir, el mateix senyor Crespo, la seva senyora, el germà de la seva senyora i cunyat del senyor Crespo que també era regidor, familiars seus de l'empresa Transports Pujol i el regidor Valls.

Fuertes també l'ha acusat de tractes de favor amb l'empresa Transports Pujol. El seu gerent, Jaume Pujol, es defensava. Creu que Fuertes els persegueix perquè durant molts anys va ser un competidor directe i van destapar que actuava de forma irregular amb la concessió del trenet. "Nosaltres vam anar a Girona a concursar pel trenet turístic perquè feia 16 anys que el feia sense concurs públic, nosaltres hem estat competidors seus en moltes altres zones i aquest senyor es dedica a posar infàmies als diaris i als mitjans, infàmies que nosaltres hem demostrat al jutjat que ho eren."

Aquest dilluns declaren a l'Audiència Nacional cinc dels sis imputats en l'"operació Clotilde".


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut