Gemma Calvet, Joan Queralt, Jaume Asens i Miquel Sàmper, a la presentació del manifest (ACN)
Gemma Calvet, Joan Queralt, Jaume Asens i Miquel Sàmper, a la presentació del manifest (ACN)
Barcelona

500 juristes defensen la "legalitat" d'un referèndum d'independència

El manifest, impulsat pel Col·lectiu Praga, afirma que el referèndum "té cabuda" dins la Constitució espanyola

Actualitzat

Més de 500 juristes han firmat un manifest a favor del referèndum sobre la independència de Catalunya, pactat amb l'Estat espanyol. Els signants del text, presentat aquest dimecres al Col·legi d'Advocats, donen "ple suport" a la celebració d'una consulta i afirmen que el referèndum és "legítim i legal" i que "té cabuda" dins la Constitució espanyola.

En l'acte, la catedràtica de Dret Constitucional Mercè Barceló ha apuntat que els signants del text defensen que el referèndum no és un problema jurídic sinó polític. El manifest, impulsat pel Col·lectiu Praga, també avisa que una "negativa continuada" de Madrid a acordar el referèndum "legitimaria obrir altres vies" per tal que la ciutadania de Catalunya pugui expressar com vol decidir el seu futur.

A la segona part de l'acte, s'ha fet un debat entre l'advocat Jaume Asens, quart tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona; l'advocada Gemma Calvet, exdiputada d'ERC al Parlament; el catedràtic de Dret Penal Joan Queralt i l'advocat Miquel Sàmper.

A l'acte hi ha assistit el conseller de Justícia, Carles Mundó, a més del portaveu del Pacte Nacional pel Referèndum, Joan Ignasi Elena, el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i polítics del PDeCAT, Esquerra Republicana i del nou espai dels comuns.

Anar al contingut