El Palau de Justícia de Girona, en una imatge d'arxiu
El Palau de Justícia de Girona, en una imatge d'arxiu
Girona

26 anys de presó per a un educador que va abusar de 4 dones amb discapacitat

Les víctimes, amb discapacitat intel·lectual i trastorns de conducta, eren "especialment influenciables", segons l'Audiència de Girona

RedaccióActualitzat

Condemnat un educador a 26 anys i mig de presó per haver abusat sexualment de quatre dones amb discapacitat en una residència de Llorà entre el 2012 i el 2014.

L'Audiència de Girona sentencia que es va aprofitar de l'autoritat que li donava la seva feina per cometre els abusos.

A més de la pena de presó, l'inhabilita per treballar amb menors, persones amb discapacitats psíquiques o persones especialment vulnerables durant el temps de la condemna, a més d'imposar-li llibertat vigilada durant 27 anys.

A més, el tribunal obliga la residència, a través de l'asseguradora, a pagar a les víctimes indemnitzacions de 22.000 euros en concepte de responsabilitat civil.

Les quatre víctimes tenen discapacitat intel·lectual i trastorns de conducta, i la sentència conclou que eren "especialment confiades i influenciables" i que l'home "va generar expressament sentiments d'enamorament" en tres de les usuàries d'aquesta residència del Gironès perquè s'avinguessin a mantenir relacions sexuals amb ell.

Segons la sentència, tot i que la funció de l'acusat era acompanyar-les en el seu procés evolutiu i garantir-los el màxim nivell d'autonomia, ell va aprofitar que tenia un contacte directe i quotidià amb les víctimes per "satisfer conscientment els seus desitjos sexuals".

Tot i que aquestes relacions sexuals van ser aparentment consentides, la sentència conclou que no es tracta d'un consentiment vàlid per les circumstàncies de control i manipulació de l'educador sobre les víctimes.

ARXIVAT A:
Assetjament sexual Judicial
Anar al contingut