El Llibre

El llibre de "La Marató" de TV3 va néixer en l'edició del 2008, dedicada a les malalties mentals greus. Amb vuit relats de ficció sobre aquestes malalties, escrits per a l'ocasió per escriptors i escriptores catalanes, es va vendre a les llibreries des d'unes setmanes abans del programa i va ser tot un èxit, i va crear un nou pont de col·laboració entre La Marató de TV3 i el món cultural. El llibre, que cada any es dedicarà a les malalties protagonistes de "La Marató" de TV3, té un doble objectiu. D'una banda recaptar fons per a la recerca biomèdica. De l'altra, sensibilitzar sobre les malalties tractades en el programa. Els dos objectius són possibles gràcies a la col·laboració desinteressada dels escriptors i escriptores que hi participen i de les editorials que, amb la coordinació del Departament de Publicacions de TVC, fan possible que els seus relats es converteixin en un llibre que arribi als ciutadans.

Aquest any, vuit escriptors posen la seva ploma a disposició del llibre de La Marató. Lolita Bosch, Andreu Martín, Esperança Camps, Jordi Sierra i Fabra, Manuel Baixauli, Rafael Vallbona, Eloi Vila i Màrius Serra escriuen sobre el món que envolta les malalties minoritàries.

L'edició del llibre va a càrrec de les editorials Angle, Bromera i Cossetània. Es tracta de tres editorials independents amb trajectòries sòlides i un ampli catàleg. A banda de l'edició en suport tradicional, però, els lectors també podran gaudir d'una edició en digital. Aquesta és una iniciativa del Departament de Publicacions de Televisió de Catalunya i el portal Edi.cat - el primer portal de distribució de llibres electrònics en català.". Totes dues edicions tindran un preu de 9 euros.

 

Els autors del llibre

Anar al contingut