Conferències educatives

Un dels objectius de La Marató de TV3 és conscienciar els joves sobre les malalties tractades en el programa. Per aconseguir-ho, la Fundació desplega una intensa campanya de divulgació i sensibilització adreçada als centres educatius que arriba a més de 200.000 joves. Un col·lectiu format per 300 professionals de la salut s'encarrega d'impartir al voltant de 4.400 sessions divulgatives en cada nova edició.

3.000 conferències sobre malalties minoritàries

La campanya de sensibilització i difusió social sobre les malalties minoritàries es va posar en marxa el 2 de novembre de 2009. Es van fer un total de 3.175 conferències divulgatives, que van arribar a 923 centres educatius i cívics de Catalunya de la mà de 350 professionals de la salut.

Com a suport a les sessions, es va projectar un DVD divulgatiu que combina explicacions mèdiques sobre malalties minoritàries amb el testimoni de malalts que les pateixen per acostar als joves la realitat d'aquestes patologies.


12è Concurs Pinta La Marató

Les classes que van rebre conferències van poder participar en l'onzena edició del concurs Pinta La Marató, tot plasmant de manera artística una visió particular sobre les malalties minoritàries. En aquesta edició del certamen hi van participar 40 cartells, procedents de 18 centres educatius de secundària.

Per la seva qualitat plàstica i conceptual, el jurat del concurs va declarar guanyador el cartell de l'aula de 3r d'ESO B de l'IES Serra de Miramar, de Valls. Les propostes presentades per les classes de 4t d'ESO del Col·legi Sagrat Cor de Jesús de Vic, de l'IES Can Peixauet de Santa Coloma de Gramenet i de l'IES Lauro de Les Franqueses del Vallès van quedar finalistes del concurs.

El premi per a la classe autora del cartell guanyador va consistir en un cap de setmana a l'Escala, en una de les instal·lacions de la xarxa d'albergs de Catalunya, sufragat per la Secretaria d'Acció Ciutadana del Departament de Governació i Administracions Públiques.


Cartell guanyador. 3r d'ESO B de l'IES Serra de Miramar, de Valls.

Anar al contingut