La cita, el 15 de desembre, per les malalties minoritàries

El disc de La Marató celebra 15 anys amb una gran festa

La Gala AGBAR "15 anys del disc de La Marató" s'ha portat a terme a la sala La Paloma de Barcelona, amb actuacions dels artistes que interpreten cançons en l'edició d'aquest 2019 i l'assistència d'altres convidats que van contribuir a fer realitat els àlbums anteriors. L'acte també ha servit per presentar El llibre de La Marató, un altre projecte consolidat que aglutina solidaritat des de fa 12 anys.

La històrica i renovada sala La Paloma, en ple barri del Raval de Barcelona, s'ha vestit de gala per acollir la presentació de la quinzena edició del disc de La Marató. Una xifra d'aniversari que coincideix amb el programa que, el dia 15 de desembre, es dedicarà a les malalties minoritàries.

L'acte, presentat per Roger Escapa, director d'"El Suplement" de Catalunya Ràdio, ha comptat amb la interpretació, damunt de l'escenari, d'algunes de les cançons incloses en el disc. Ha estat el cas de la israeliana Noah, que ha emocionat els assistents assegurant que "és impressionant que un país de només 7 milions de persones recaptés l'any passat més de 15 milions d'euros." La cantant ha fet aixecar el públic dels seients durant la interpretació de la seva versió catalana de "Life is beautiful (Beautiful that way)", el tema de la banda sonora de la pel·lícula italiana "La vida és bella".

 

Qui també ha engrescat el públic de La Paloma ha estat l'egarenc Miki Núñez durant la interpretació del seu "Celebrem"

 

Miki Núñez satisfet amb el CD en què ha participat adaptant al català el seu tema "Celébrate"

 

Àngel Lacalle, artífex del projecte musical, ha comparegut a l'escenari per expressar que "és un luxe presentar aquest disc davant de més de 50 artistes que, durant aquests 15 anys, hi han col·laborat," ja que a l'acte hi han assistit artistes, productors i múltiples membres dels estudis que han contribuït a enregistrar les cançons que han format part de les edicions anteriors .

 

Roger Escapa i Àngel Lacalle, director del disc de La Marató

 

Després de 15 anys, ha explicat Lacalle, les xifres que deixa el disc de La Marató són "impressionants. Hi han participat 335 artistes amb un total de 282 cançons". Per tot plegat, sha convertit en "el disc en català més venut".

 

 


 

El disc d'aquest 2019 es vendrà el diumenge, 1 de desembre, a un preu de 10 euros. Adaptant-se als nous temps i a les iniciatives respectuoses amb el planeta, el CD físic s'edita, per primera vegada, en suport ecològic i reciclable, i incorporarà un codi per escoltar-lo a Apple Music. I una altra novetat enfocada als col·leccionistes i nostàlgics, l'album d'aquest any també tindrà una edició limitada en vinil.

 

Aspecte de La Paloma durant l'actuació de Victòria Riba, Mariona Castillo i el Cor Jove de l'Orfeó Català

 

 

 

 

El llibre de La Marató 2019

La vetallada també ha servit per presentar El llibre de La Marató, del qual ja se n'han posat a la venda 12.000 exemplars i que, arribant a la dotzena edició, també comença a ser un clàssic associat a la mobilització solidària.  

 

La periodista Isabel Gemio amb un exemplar del llibre de La Marató amb què  ha col·laborat

 

En el volum d'aquest 2019 hi ha reflectit el testimoni de cinc persones que viuen o han viscut una malaltia minoritària, ells mateixos o com a cuidadors: Isabel Gemio, Roberto Dueñas, Màrius Serra, Jorgelina Borda i Javier Botet.

 

 

Aquest any, a més, deu fotògrafs catalans de referència ofereixen la seva particular visió sobre les malalties poc freqüents amb fotografies carregades de poesia i significat. Hi participen Joana Biarnés, Joan Fontcuberta, Sandra Balsells, Tino Soriano, Manuel Esclusa, Maria Jou Sol, Francesc Fàbregas, Marta Mas, David Ruano i Colita.

ARXIVAT A:
La MaratóMúsica
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut