Ajuts a la recerca

Convocatòria d'ajudes a la recerca sobre la salut mental

El mes de febrer del 2022 s'obrirà el termini per a la presentació de projectes de recerca científica d'excel·lència sobre salut mental, que seran finançats amb les donacions obtingudes en La Marató 2021.

En aquesta edició, els investigadors hauran de complimentar els formularis on-line amb la "full proposal" del seu projecte, i es requerirà una única signatura digital per a la presentació de les propostes.

Els projectes podran ser de tipus unitaris o coordinats, amb una durada màxima de tres anys.

Els investigadors que, en el moment de presentar la sol·licitud del projecte, tinguin en actiu un projecte finançat per la Fundació, no podran presentar-se a aquesta convocatòria, tot i que sí que podran formar part d'un equip com a investigadors col·laboradors. Excepcionalment, s'acceptarà la presentació de propostes per part d'investigadors principals que tinguin un projecte actiu de la convocatòria de La Marató 2020 dedicada a la Covid-19.

En el moment de la presentació, es demanarà una carta d'avaluació pendent del CEIC. Aquest CEIC definitiu només es requerirà, posteriorment a la resolució de la convocatòria, als investigadors de projectes finançables.

Les bases detallades que regiran aquesta convocatòria es faran públiques en aquesta web en l'obrir la convocatòria.

Els projectes, un cop registrats i revisats, seran lliurats a l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya, perquè en gestioni el procés d'avaluació d'experts, seguint el procediment per consemblants (peer review) d'àmbit internacional, que garanteix el màxim rigor i transparència, i eviti el conflicte d'interessos.

La resolució de l'avaluació es farà pública durant el segon semestre del 2022.

Si teniu alguna consulta, la podeu adreçar al Departament de Projectes de la Fundació, a través del correu electrònic projectesrecerca@ccma.cat o dels telèfons 934 444 834/ 934 444 844.

Anar al contingut