Dolor crònic

La Marató de TV3 va fer 15 anys amb un programa de 15 hores dedicat al dolor crònic.

Conèixer els mecanismes bàsics del dolor crònic, la raó de l'aparició en diverses malalties i trobar nous medicaments i noves estratègies terapèutiques per eliminar-lo o pal·liar-lo al màxim van ser els elements que van portar a dedicar una Marató a aquesta patologia.

Els prop de 7 milions d'euros que es van recaptar en aquesta edició van contribuir a avançar en el coneixement, tractament i diagnòstic d'aquesta malaltia.

El dolor és una experiència desagradable que tenim quan es produeix un dany als teixits. Però cal distingir entre el dolor agut i el dolor crònic. El primer és un senyal protector i d'alarma que indica que alguna cosa no va bé, però sol ser fàcil de tractar i, en la majoria dels casos, es cura en èxit. El dolor crònic, en canvi, és més complex i difícil de tractar. El seu origen pot ser una malaltia o altres factors, dura un mínim de tres mesos i, molt sovint, incapacita qui en pateix per dur una vida normal.  És la primera causa de consulta mèdica en els centres d'atenció primària a Catalunya i es considera una malaltia.

 

Les dades

  • Data d'emissió: 17 de desembre del 2006
  • Durada: 15 hores
  • Presentadors: Antoni Bassas
  • Línies telefòniques: 717
  • Marcador: 6.993.481 €

 

Anar al contingut