El festival, vist pels periodistes de TV3 i Catalunya Ràdio

Les cròniques del Primavera Sound, dia a dia

Més de 215.000 entrades venudes al Primavera Sound, que avui tanca edició amb una marcada presència femenina cada dia dalt de l'escenari

1. La jornada de dimecres

El Primavera Sound ha obert les portes del parc del Fòrum amb la jornada inaugural de dimecres, tradicionalment gratuïta. El festival ha regalat a la ciutat de Barcelona l'actuació dels clàssics escocesos Belle and Sebastian, el trap de Yung beef amb un xou gens convencional, i les actuacions de Holy Bouncer, Starcrawler, Javiera Mena i Wolf Parade. Els posseïdors de l'abonament també han pogut degustar a l'Auditori Rockdelux el potent directe de Maria Arnal i Marcel Bagés, i d'Spiritualized. Així ens ho han explicat Jordi Oliva, dels serveis informatius de TV3, i de Blai Marsé, de Catalunya Ràdio.

 

2. La jornada de dijous

La islandesa Björk i l'australià Nick Cave han regnat a la primera gran nit oficial del Primavera Sound, la de dijous, en què també s'han ficat el públic a la butxaca grups com War on Drugs, Kelela, Sparks i The Chvrches. La nota més urbana l'han posada el trap de C. Tangana i el dance hall de Bad Gyal, però l'expectació mediàtica se l'ha enduta l'Amaia d'"OT" i Eurovisió en un concert anunciat fa pocs dies.

 

3. El Primavera Pro, Primavera Sound per a professionals del sector musical

Més enllà dels grans grups i dels concerts al Fòrum, el festival també serveix de plataforma perquè moltes bandes es donin a conèixer. Pel Primavera Pro, adreçat als professionals, hi passen artistes de tot el món.

 

4. La jornada de divendres

El grup nord-americà The National ha ofert un concert intens per presentar el seu nou disc al Primavera Sound. També hi ha actuat la francesa Charlotte Gainsbourg, que ha presentat "Rest", un disc dedicat a la seva germana morta fa pocs anys.

Jane Birkin i Charlotte Gainsbourg, mare i filla, actuen totes dues al festival Primavera Sound. Una ho fa divendres nit, l'altra, dissabte. Mai abans havien compartit presència en un mateix festival. Les dues han comparegut juntes per explicar els seus concerts.

 

 

5. La jornada de dissabte

Els britànics Arctic Monkeys han presentat el seu últim disc a l'última nit del Primavera Sound al parc del Fòrum. El festival tanca amb èxit de públic: ha batut el seu propi rècord amb unes 215.000 persones, el 60% vingudes d'arreu del món. Dissabte també ha actuat una altra dels principals caps de cartell, la neozelandesa Lorde. Una jornada -i una edició- amb moltes artistes a l'escenari.

ARXIVAT A:
Primavera Sound
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut