3x5, els imperdibles del Primavera Sound

Albert Puig, Blai Marsé, Miqui Puig, Albert Miralles i Josep Martín seleccionen els millors concerts del Primavera Sound 2018

Actualitzat

Els prescriptors musicals d'iCat i Catalunya Ràdio escullen el seu trident d'imprescindibles en aquesta edició del festival Primavera Sound. Només n'hi ha un que coincideix... Agafeu els retoladors!
 

ALBERT PUIG (Delicatessen)

The Breeders

Senzillament, perquè he estat enamorat de Kim Deal des del primer moment que la vaig veure a la sala Zeleste com a baixista dels Pixies. Sentir "Cannonball" en directe és un somni.

Cigarrettes After Sex

Són una de les bandes de pop més interessants que he sentit els darrers anys. Malgrat que un festival no és el millor lloc per apreciar tots els detalls de les seves cançons, no me'ls penso perdre.

Delorean presenta Mikel Laboa 

Tot un exemple de respecte al llegat musical del gran mestre de la música basca. Costa d'imaginar les cançons de Mikel Laboa amb el punt experimental de Delorean, s'ha de veure!
 

JOSEP MARTÍN (Independents)

Art Ensemble of Chicago

El Primavera sempre ens brinda la possibilitat de veure en directe algunes llegendes. I de vegades no només del pop i el rock, també del jazz. Aviat farà 50 anys que Art Ensemble of Chicago porten el jazz a una altra dimensió, experimental i avantguardista. Una banda que ha tingut una gran influència en grups de rock com Tortoise, també de Chicago.

Sparks

No hi ha cap grup al món com Sparks, el duet que dos germans nord-americans van fundar l'any 1972. Des de llavors han publicat una vintena llarga de discos de pop extravagant i inclassificable i s'han convertit en una banda de culte. Les noves generacions també els admiren, com demostra el disc conjunt que van fer amb Franz Ferdinand.

Nils Frahm

Aquest alemany ha portat el piano a una nova dimensió. De vegades pot sonar ambiental i plàcid, altres més fosc i de vegades fins i tot ballable, en vertical o en horitzontal, però els seus concerts sempre són una experiència sensorial.

 

MIQUI PUIG (Pista de fusta)

The Blaze

Perquè són d'aquelles propostes de ball noves que em sorprenen, dures i concretes, amb l'olor dels dies durs que corren als barris francesos.

Jane Birkin

El llegat de Gainsbourg mai s'esgota i només la seva musa (la més duradora), pot fer-ne el que vulgui, aquest cop en simfònic.

Delorean presenta Mikel Laboa

Un altre cançoner imponent, el del gran cantautor i mite basc Mikel Laboa, aquest cop amb la revisió electrònica dels Delorean, ja peça cabdal de l'electrònica d'aquí.
 

BLAI MARSÉ (5Songs)

Echo Collective, Dustin O'Halloran and guests play Jóhann Jóhannsson's Orphée

El que hauria estat simplement un concert recomanat, com la majoria de L'Auditori del Fòrum (aquest any només amb programació dimecres i dijous) s'ha convertit en un imperdible. Els seus amics i col·laboradors l'homenatjaran tocant la seva música, a la mateixa ciutat on va fer el seu darrer concert, deu dies abans de morir. Quatre mesos després de la seva mort, "Flight from the city" continua en loop. Etern.

Ibeyi

Surts de The National, i tornant de Mordor fas parada tècnica a l'amfiteatre Ray-Ban i flipes amb el virtuosisme de Thundercat. Camines una mica més i arribes fins a Pitchfork. Fliparàs amb dues bessones, que porten a la sang el ritme del Buenavista Social Club (el seu pare era el percussionista) i s'han fet dones escoltant Kanye West, James Blake i Amy Winehouse.

Mujeres

Diuen que és el grup nacional que més cops ha actuat al Primavera Sound. Recordo un any que van fer tres concerts en una sola edició, un altre que van aparèixer per sorpresa a la sessió final disfressats de The Beatles. Eren i érem tots molts joves. Ara ho seguim sent, però no tant, i ells tornen per tancar el festival. Eviteu demanar cervesa durant el concert: volarà pels aires. Els millors teloners possibles de Dj Coco.

 

ALBERT MIRALLES (Els experts)

Oso Leone

Veure aquesta banda mallorquina en directe és sempre una experiència sensorial. La teranyina sonora dels mallorquins t'atrapa, et fa entrar en trànsit i capta al 100% la teva atenció. Al plaer que sempre experimento en veure'ls en directe, s'hi afegeix que aquesta vegada presenten un material molt esperat, el del seu tercer disc, "Gallery love", que fins ara ha estat un enigma per tots els que els hem seguit de prop.

A$AP Rocky

Un dels grans MCs de l'actualitat, una bèstia escènica, un productor excel·lent i un incansable cercador de noves sonoritats. És un dels rapers que tinc més ganes de veure des de fa temps, em moro de ganes d'entrar en el seu univers a estones èpic, a estones fosc i reposat. Poesia urbana top en un dels highlights d'aquesta edició. N'estic convençut.

Núria Graham

Cada any brillen amb llum pròpia més músics catalans i la seva presència no grinyola gens entre les grans estrelles internacionals. A més, he seguit de ben a prop la carrera de la cantant de Vic i sempre fa il·lusió veure com la seva carrera es va enlairant. La Núria és boníssima, té una veu excepcional i un repertori més que envejable. Li toca fer un pas endavant, s'ho mereix molt.

ARXIVAT A:
Primavera Sound
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut