Dirigit per Sebastián Alfie

"Gabor", premi Gaudí al millor documental

Els VII premis Gaudí de l'Acadèmia del Cinema Català han guardonat "Gabor", produït per Minimal Films i Miralab i dirigit per Sebastián Alfie, amb el premi Gaudí a la millor pel·lícula documental.

"Gabor" és una "història de superació", tal com va explicar Albert Solé, productor del documental, en la Gala dels premis Gaudí, el diumenge 1 de febrer al Sant Jordi Club. Gabor, un cineasta cec, "ens explica que el cinema no es pot fer només amb la vista, sinó que s'ha de fer amb el cor, amb els sentiments i amb els quatre sentits que encara ens queden", segons Solé.

 

El director del film, el xilè Sebastián Alfie, va dedicar el premi a "totes les persones que deixen un país, travessen la frontera i moltes vegades arrisquen la vida perseguint un somni", com va ser el cas de la seva família.

 

Aquest documental sobre la ceguesa a l'altiplà bolivià, que ja havia rebut abans el premi Canal+ al Millor Documental Espanyol en la secció "Panorama" de llargmetratges del Festival DocumentaMadrid 2014 i la Bisnaga de Plata al millor director i premi del públic en el 17è Festival de Màlaga 2014, es va estrenar als cinemes Verdi de Barcelona al setembre del 2014.

 

Sinopsi de "Gabor"
Buscant equips per rodar el documental "Gabor", Sebastián Alfie coneix un director de fotografia retirat que fa deu anys que ha perdut la vist. Aleshores li proposa que sigui el seu col·laborador i que rodin junts a Bolívia. Però si Gabor no hi pot veure, com ho farà per rodar el film?

Tràiler de "Gabor"


 Fitxa tècnica:
Direcció: Sebastián Alfie
Guió: Sebastián Alfie, Albert Solé i Pedro Loeb
Producció: Albert Solé i Sebastián Alfie
Fotografia: Àngel Amorós
Edició: Javier Laffaille
So: David Mantecón / NO PROBLEM Sonido
Música original: Fernando Polaino i Orquesta Pinha

Sebastian Alfie, direcció
Ha dirigit pel·lícules comercials durant més de deu anys i nombrosos curtmetratges. El seu curt "Love at 16:00" va guanyar el Premi de Curtmetratges Narrativa Millor al Festival Internacional de Cinema de San Francisco. Alfie va començar la seva carrera com a redactor per a diverses agències de publicitat de l'Argentina i ha guanyat premis en nombrosos festivals, com ara Canes i Clio.
 

 

 

 

 

 

Anar al contingut