"El pallasso i el Führer", de Eduard Cortés, interpretada per Ferran Rañé
"El pallasso i el Führer", de Eduard Cortés, interpretada per Ferran Rañé
Amb coproducció de TV3

Premis per "El pallasso i el Führer"

"El pallasso i el Führer", que dissabte es va estrenar a TV3, ha estat guardonat amb el premi de la crítica al IV festival de Cinema d'Alacant. També ha rebut el premi a la Millor Pel·lícula al "International San Joaquin Film Festival (Califòrnia, EUA)."

La pel·lícula d'Eduard Cortés "El pallasso i el Führer", ha obtingut el premi de la crítica al IV festival de Cinema d'Alacant. També ha rebut el premi a la millor pel·lícula al "International San Joaquin Film Festival (Califòrnia, EUA)."

La trama transcorre al Berlín de 1944prové de la història mateixa, basada en un fet històric real protagonitzat per dos personatges carismàtics: Charlie Rivel, el gran clown català, d'àmplia projecció internacional, i Adolf Hitler, un dels dictadors més cruels de la història.
Ferran Rañé interpreta Charlie Rivel, paper principal de la pel·lícula. Manel Barceló és en Krauss, Jordi Martínez, en Witzi i Pere Arquillué, en Golo.

En plena Segona Guerra Mundial, Charlie Rivel actua a la capital alemanya amb l'obligació de complir els contractes que té signats amb els teatres berlinesos. El seu èxit és tan gran, que ha esdevingut una de les estrelles més aclamades pel règim nazi, fins al punt que l'any 1944, durant una de les seves actuacions, un agent de la Gestapo, Krauss, el "convida" a preparar una actuació per la festa d'aniversari del Führer. La història es complica quan Krauss decideix que vol actuar amb Charlie Rivel, així com també ho fa un que ha planejat un atemptat que pot canviar el curs de la guerra. Charlie Rivel i el seu company d'escenari, Witzi, es veuen obligats a acceptar la proposta.

"El pallasso i el Führer" ha obtingut el premi a la millor pel·lícula a l'Anchorage International Film Festival (Alaska) i premis del públic al Festival Inquiet i al Zoom Igualada. També ha participat a la Seminci i ha estat seleccionada per participar en els millors festivals jueus internacionals com el Jewish Film Festival Berlin, el Fesitval of Jewish Cinema de Melbourne y Sydney '08 i el San Francisco Jewish Film Festival '08.

És una producció de Televisió de Catalunya i Benecé Produccions, amb guió de Gerard Vázquez, Joan Font i Eduard Cortés. La direcció de fotografia és de Rafa Lluch i la música de Xavier Capellas.
Anar al contingut