'Grand Piano', d'Eugeni Mira, inaugurarà Sitges 2013

La producció catalana d'Adrián Guerra i Rodrigo Cortés "Grand Piano", obrirà la 46ª edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya.

L'edició, que se centra en les manifestacions del mal, se celebrarà entre el 11 i el 20 de octubre, el tret de sortida del qual serà "Grand piano", un llargmetratge de la productora catalana Nostromo amb producció associada d'Antena 3 Films i Telefónica Producciones, i amb la participació de Televisió de Catalunya.
 
El llargmetratge planteja un estudi psicològic del pànic escènic. La pel·lícula passa durant un concert de piano a l'Antoine Michelle Hall de Chicago, gravat al Parc Audiovisual de Catalunya, a Terrassa. Això ha fet que sigui un dels films amb més efectes digitals fets a Catalunya, ja que només s'ha construït una tercera part del teatre original. La resta de la sala i dels espectadors s'han prolongat digitalment durant el muntatge en un percentatge enorme de plans, els fons dels quals no són reals.  A més, Grand Piano dóna la volta al procés normal de producció ja que s'ha hagut de recrear una música que s'ajustés matemàticament als esdeveniments narratius del film.
 
Sinopsi:
Tom Selznick, el pianista més talentós de la seva generació, s'ha retirat de la vida de concertista per la seva por als escenaris. Anys després d'un concert fallit espectacularment, es disposa a actuar davant del públic en un esperadíssim concert a Chicago. Amb el teatre ple i el públic expectant, Tom troba una nota a la seva partitura: "Toca una nota malament i moriràs".
 
 
Fitxa tècnica i artística: 
 
Direcció: Eugeni Mira  - Segona unitat: Rodrigo Cortés
Guió: Damien Chazelle
Producció executiva: Adrián Guerra i Rodrigo Cortés
Intèprets: Elijah Wood i John Cusack, entre d'altres.
Direcció de fotografia: Unatx Mendia
Músic: Victor Reyes
 
 
Anar al contingut