"10.000 km" s'ha estrenat a la petita pantalla

Tv3 va emetre la pel·lícula de Carlos Marques-Marcet que triomfa als festivals.

La multipremiada pel·lícula "10.000 km" va ser la proposta de Tv3 per dimarts 16 de febrer a les 22.45.
 
La pel·lícula de Carlos Marques-Marcet va néixer arran d'un curtmetratge que el mateix director va realitzar fa uns anys a través de Skype, on ja plantejava el problema de la relació a distància. El director utilitza aquesta història d'amor per parlar de la manera com la tecnologia condiciona les relacions personals i redefineix el concepte de distància en l'actualitat. 10.000 quilòmetres és la distància que hi ha entre Los Angeles i Barcelona.

L'actriu protagonista, Natalia Tena, és coneguda pels seus papers d'Osha en la sèrie d'HBO "Joc de trons" i de Nimfadora Tonks en la saga "Harry Potter". David Verdaguer, actor resident a la companyia del Teatre Lliure, és una cara habitual de la televisió catalana. És una producció de Lastor Media en coproducció amb La Panda i la participació de TVC, TVE, ICEC, Media i Ymagis.
 
Durant el 2015, la pel·lícula va aconseguir el Turia Award Best First work, el Goya a millor direcció novell, i els Gaudí a la millor pel·lícula en llengua no catalana, millor direcció, millor guió per a Carlos Marques-Marcet i Clara Roquet, millor protagonista femenina per a Natàlia Tena i millor protagonista masculí per a David Verdaguer.
 
Al 2014 - Els protagonistes de la pel·lícula van obtenir el premi a la millor actuació duo del jurat de la 21a edició del South By Southwest (EUA).  Telia Film Award (Stockholm Film Festival). New Director's Showcase Award (Seattle Intertnational Film Festival ) – Carlos Marques-Marcet. El llargmetratge va rebre el guardó a millor "opera prima" en la 59a edició dels Premis Sant Jordi de Cinematografia, lliurats per Ràdio Nacional d'Espanya (RNE), el OFCS Award (Online Film Critics Society Awards) best Non-U.S. Release.
 
La pel·lícula també va rebre el premi Ojo crítico de RNE l'any 2014, cinc guardons al Festival de Màlaga, el Telia Film Award del Stockholm Film Festival, el premi del públic a l'AFIFEST de Los Angeles i millor "opera prima" en el CineHorizontes de Marsella. A més, va ser una de les tres produccions preseleccionades pels membres de l'Acadèmia Espanyola de Cine per representar Espanya en la 87 edició dels premis Oscar com a millor pel·lícula de parla no anglesa.

Sinopsi:
Alexandra i Sergio són una parella que, per qüestions d'estudis, s'han hagut de separar durant un any. L'Alexandra se'n va a viure a Los Angeles, mentre que en Sergio es queda al pis de Barcelona. La seva relació sentimental es manté gràcies a les noves tecnologies. Concretament, gràcies a Skype. Però, malgrat que es puguin sentir molt a prop, les seves vides continuen fora de les pantalles…
 
 
Fitxa tècnica i artística:
 
Direcció: Carlos Marques-Marcet
Guió: Clara Roquet i Carlos Marques-Marcet
Producció executiva: Tono Folguera i Sergi Moreno
Intèrprets: Natalia Tena i David Verdaguer
Direcció de fotografia: Dagmar Weaver-Madsen
 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut