Dimecres 25, a les 20.00, CCCB, Barcelona

Estrena d'"Amb títol", documental interactiu de Neus Ballús

La directora Neus Ballús reflexiona en aquest nou projecte sobre l'experiència transformadora del pas per la universitat, amb l'objectiu de debatre quina és la seva funció actual i quins són els reptes futurs que haurà de superar. El documental interactiu és una producció de Universitat Pompeu Fabra i la Fundació Institut d'Educació Contínua (UPF Barcelona School of Management) en coproducció amb Televisió de Catalunya i la col·laboració de Obra Social "La Caixa".

Dimecres, 25 de novembre, s'estrena el webdoc dirigit per Neus Ballús "Amb títol", produït amb motiu del 25è aniversari de la Universitat Pompeu Fabra. L'acte, conduït per Lluís Marquina, director i presentador del programa "Generació digital" del 33, tindrà lloc al hall de la CCCB a les 20.00. Hi intervindran Jaume Casals, rector de la UPF; Miquel Garcia, cap de Documentals i Nous Formats de TV3; Jordi Balló, professor del Departament de Comunicació de la UPF i director del màster en Documental de Creació de la UPF Barcelona School of Management, i de la directora, Neus Ballús. L'entrada serà oberta a tothom.

TV3 va participar en el projecte arran de l'aposta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisual (CCMA),  a través de les àrees de Mitjans Digitals i de Documentals i Nous Formats, pel format del documental interactiu, després de seleccionar-lo en la convocatòria oberta que es va organitzar per a la producció d'aquest tipus de format. En aquesta primera edició de la convocatòria es van rebre 28 projectes, dels quals la CCMA va apostar per coproduir-ne sis.

 

Sinopsi
La universitat és una experiència transformadora: canvia la manera de pensar, de relacionar-se i d'actuar d'aquell qui la viu. Aquest webdoc interactiu farà viatjar l'usuari espectador a través una sèrie de casos d'exestudiants singulars, com si es tractés de la seva pròpia experiència vital.
L'objectiu de fons és debatre sobre la funció que compleix la universitat avui dia: preparar futurs treballadors? Fer la gent més sàvia i curiosa? Formar persones que canviaran el món?

 

L'objectiu d'"Amb títol" és retratar la comunitat de persones que han passat alguna vegada per l'experiència universitària. Se centra en tres moments diferents de les vides dels protagonistes: l'etapa prèvia a la universitat (el lloc de procedència, com eren els pares, què volien ser de grans...), l'experiència universitària (la vida amb els companys, la relació amb els professors i les matèries, canviar de ciutat...) i l'etapa posterior a la universitat (la feina actual, on viuen, si són feliços, si creuen que s'han equivocat...). A través de petites històries situades en aquests moments es valora el periple vital que ve determinat per l'etapa universitària i els canvis tant intel·lectuals, socials com emocionals que comporta aquesta experiència.



"Amb títol"
Web
Blog
Facebook
Twitter
Instagram



Estrena
Dimecres 25 de novembre, a les 20.00
Hall del CCCB
c/ Montalegre, 5, Barcelona
Confirma assistència al correu electrònic actes.institucionals@upf.edu


Fitxa tècnica
Direcció: Neus Ballús
Producció executiva: Aitor Martos
Producció executiva UPF: Jordi Balló i Josep Blat
Direcció executiva TV3: Ferran Clavell i Manel Raya
Producció executiva TV3: Muntsa Tarrés
Guió: Neus Ballús, Alberto Diana, Irene Gil, Daniela Giraldo, Sergio Hernández i David Tena
Realització: Alberto Diana, Irene Gil, Daniela Giraldo i Sergio Hernàndez
Interacció: Joaquim Colàs, Daniela Giraldo, Roc Parés, Joan Soler, Carles Sora i Alan Tapscott
Direcció de producció: Aitor Martos
Ajudant de producció: Eduard Fisa
Ajudants de direcció: Lucía Dapena i Raquel Marques
Direcció de fotografia: Aitor Echevarría i Pau Savall
Ajudant de càmera i foto fixa: Jordi Farrés
So directe, muntatge de so i mescles: Ander Agudo
Muntatge: Neus Ballús i Mercedes Dominioni
Ajudant de Muntatge: Pablo Simancas
Etalonatge: Diana Cuyas
Disseny gràfic i web: Pau Massaló
Coordinació de programació: Fran Jiménez
Programació: Undefined
Programació UPF: David Caparrós i Eduard Sellabona
2015
Una producció de Universitat Pompeu Fabra i Fundació Institut d'Educació Contínua (UPF Barcelona School of Management) en coproducció amb Televisió de Catalunya i la col·laboració de Obra Social "La Caixa".


Neus Ballús, directora i guionista
El seu primer llargmetratge, "La plaga" (2013), es va estrenar internacionalment a la 63a edició de la Berlinale, ha guanyat quatre Premis Gaudí 2013 (millor pel·lícula, millor direcció, millor guió i millor muntatge) i ha estat nominat als Premis LUX 2013 i als European Film Awards, a més de tenir-ne una als Premis Goya.
Llicenciada en Comunicació Audiovisual i màster en Documental de Creació per la Universitat Pompeu Fabra, ha filmat també els curtmetratges "La Gabi" (2004), "L'avi de la càmera" (2005) i el documental "Immersió" (2009), filmat sota l'aigua d'una piscina pública, que va rebre el Premi al Millor Curtmetratge al festival ALCINE.
Interessada en la hibridació de gèneres i en la recerca formal, ha realitzat diverses instal·lacions multipantalla documentals per a espais expositius, com el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona o el Museu d'Història de Catalunya.

Presentació als mitjans de comunicació, 25 de novembre del 2015

Més informació sobre el documental a Catalunya
Web Documentals TV3 
Subscriu-te al butlletí   
documentals@ccma.cat

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut