CCMA

La CCMA aposta per la coproducció de sis documentals interactius

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals contribuirà a crear els sis projectes seleccionats en la primera convocatòria per a la producció de documentals interactius que fa uns mesos va impulsar l'Àrea de Mitjans Digitals de la CCMA i la de Documentals i Nous Formats de Televisió de Catalunya. Els projectes seleccionats són: "Amb títol", de la Fundació Universitat Pompeu Fabra; "Diaris de presó", d'Intropia Media; "La trucada", d'Inicia Films; "Orgull de Baix", d'Al Pati Produccions; "Sexe, maraques i chiuahues", de Minimal Films, i "Sexis", de Setmagic Audiovisual.
Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals coproduirà sis documentals interactius

Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals coproduirà sis documentals interactius

D'entre els 28 projectes que es van presentar en aquesta primera convocatòria, i després d'analitzar-los i valorar-los, la CCMA ha decidit apostar per contribuir a la coproducció dels projectes següents:

"Amb títol", de la Fundació Universitat Pompeu Fabra, parla de l'experiència d'estudiar a la universitat, les expectatives que genera i la funció del món universitari.

"Diaris de presó", d'Intropia Media, un projecte interactiu sobre el món penitenciari per a joves a Catalunya.

"La trucada", d'Inicia Films, sobre l'experiència interactiva al voltant dels transplantaments d'òrgans.

"Orgull de Baix", d'Al Pati Produccions, un webdoc associat a un documental televisiu sobre la comarca del Baix Llobregat.

"Sexe, maraques i chiuahues", de Minimal Films, un interactiu basat en la vida i l'univers creatiu del músic Xavier Cugat.

"Sexis", de Setmagic Audiovisual, un projecte interactiu i divulgatiu sobre els adolescents i la sexualitat.

Cada projecte rebrà una aportació econòmica per poder tirar endavant la coproducció de l'interactiu. En la selecció hi ha projectes interactius vinculats a documentals televisius que seran emesos per TV3 i també projectes que són únicament interactius i que no estan lligats a cap contingut televisiu.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és explorar les possibilitats narratives del documental interactiu com a format audiovisual específic en un procés de definició i de transformació contínua, amb els seus codis propis i el seu caràcter innovador, i tant en les seves modalitats de documentals per la xarxa, o "webdocs", com en altres suports.

A banda dels projectes sorgits de la convocatòria, la CCMA també impulsa altres iniciatives relacionades amb el documental interactiu. A principis de juliol es va estrenar al web del programa "Sense Ficció" l'interactiu "El Swissleaks de Falciani", relacionat amb el documental televisiu "La Llista de Falciani", emès per TV3. I ben aviat, el portal de la CCMA estrenarà també un interactiu divulgatiu sobre la història de la literatura catalana anomenat "Ariadna".
Més informació sobre el documental a Catalunya
Web Documentals TV3 
Subscriu-te al butlletí   
documentals@ccma.cat