Diumenge 23 d'abril, a les 21.35, al 33

"Una nit amb Enric Casasses", a "Tria33 Extra", per acabar el dia de Sant Jordi

El programa especial "Una nit amb Enric Casasses" recull alguns dels moments de la nit que el poeta Enric Casasses i Jordi Lara van passar tancats a la Biblioteca de Catalunya, a Barcelona. Una proposta performàtica que indaga en la incerta necessitat de la literatura en el món d'avui, i constitueix una aproximació televisiva excepcional al pensament d'Enric Casasses, segurament el poeta català contemporani més influent.
Enric Casasses i Jordi Lara
Enric Casasses i Jordi Lara

Una nit d'estiu, el poeta Enric Casasses i l'escriptor Jordi Lara assalten la Biblioteca de Catalunya. Porten la idea de passar-hi la nit fins que arribi l'alba. Amb quin propòsit? Fugir del món? Reivindicar el paradís dels llibres? Cremar la biblioteca? La nit és llarga i els acompanya el silenci de tantes tones de lletra que clamen des de les lleixes. Lara entrevista Casasses i documenta l'escapada; Casasses fuig d'estudi mentre dibuixa, dorm i somia, es cruspeix un hummus o recita un poema acompanyat al clave per Lara.

Són més de quatre hores de conversa de les quals s'oferiran un tast de 40 minuts, fins al moment que els fugitius pugen al terrat de la Biblioteca de Catalunya per esperar el sol. És l'hora d'escollir si tornen a un món que ha esdevingut una marea d'interessos comercials i petites revoltes individuals, o bé es fan forts dins la biblioteca colgats de literatura. Però resta el testimoni d'una nit màgica: la nit del 26 de juliol del 2537 després d'Epicur.

"Una nit amb Enric Casasses" no és exactament una entrevista ni un reportatge, és una "meditació televisiva" que indaga en la incerta necessitat de la literatura en el món d'avui, i constitueix una aproximació excepcional al pensament d'Enric Casasses, segurament el poeta català contemporani més influent. Només Lara i les seves propostes performàtiques entre la vida i la literatura podien convèncer Casasses de protagonitzar un programa per a la televisió.

Galeria de fotografies