Anar a la navegació principal

Sípia arrebossada

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES 

     

    4 penques de sípia 

    1 grapat de bastonets de pa

    Farina

    Oli de confitar

     

    Per a la massa

    250 g de farina fluixa

    7g de llevat fresc        

    600 ml de cervesa negra

    Sal

    Pebre vermell fumat dolç  

    Pebre negre

     

    Per a la maionesa

    1 ou

    All

    Oli d'oliva verge extra

    Sal

    Pebre

    1 sobre de tinta

    1 melsa

PREPARACIÓ

  1. Escalivem una cabeça d'alls al forn a 220 graus durant 35 minuts.
  2. Mentre l'all s'escaliva, fem la massa Orly: posem en un bol 250 g de farina fluixa, 7 g de llevat fresc, 600 ml de cervesa negra, un pols de pebre vermell fumat agredolç, una mica de pebre negre. Remenem i quan el llevat s'hagi activat hi posarem la sal. Deixem reposar 20 minuts.
  3. Fem la maionesa. Coem en una paella un sobre de tinta i una cullerada de melsa a foc lent durant 5 minuts. En un got de túrmix hi posem un ou, la barreja de la melsa i la tinta, sal, pebre, un gra d'all escalivat i ho emulsionem amb oli d'oliva fins a aconseguir-ne la maionesa. Reservem.
  4. Agafem les 4 penques de sípia i les tallem. Farem talls al biaix creant rombes sobre la sípia, sense arribar a tallar-la del tot. Reservem.
  5. Triturem els bastonets amb un molinet. Han de quedar trossos petits de bastonets, no els hem de triturar del tot.
  6. Agafem la sípia reservada, l'enfarinem, la passem per la salsa Orly i finalment l'arrebossem amb el pa ratllat.
  7. Escalfem oli en una paella i fregim la sípia. Un cop feta, la posem en un bol amb un paper de cuina que n'absorbeixi l'excés d'oli.
  8. Emplatem la sípia i ho acompanyem de la maionesa.
Anar al contingut