Lasanya de sípia

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els musclos destaquen nutricionalment pel seu contingut de iode i de ferro, a més, són un aliment amb poc greix.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 paquet de lasanya

    1 sípia neta d'uns 500 g

    100 g de mantega

    100 g de farina

    200 g de fumet de musclos

    250 g de musclos

    80 g de formatge emmental

    una cullerada de tinta

    1 l de llet

    1 porro 

    1 pastanaga

    2 tomàquets pera

    2 g d'all

    1 got de vi blanc

    alfàbrega fresca

PREPARACIÓ

Posem a bullir la pasta de la lasanya 3 minuts.

Confitem els tomàquets en oli OVE amb un gra d'all i les fulles d'un manat d'alfàbrega fresca.

Passats els tres minuts de cocció, traiem la pasta i li tallem la cocció refredant-la en un bol amb aigua i glaçons. La deixem dins del bol mentre els tomàquets es continuen confitant.

Posem els musclos en una cassola i hi afegim un raig d'oli, el vi, el porro i la pastanaga tallats molt petits.

Esperem que els musclos s'obrin i deixem la cassola tapada.

Per fer una beixamel negra comencem a torrar la farina amb la mantega i la bossa de tinta. Quan el roux estigui fet, hi afegim la llet freda, la sal i la tinta.

Tallem la sípia molt petita i la saltem en una cassola grossa. Hi afegim un gra d'all picat molt petit i apaguem el foc. Hi afegim els musclos, el brou de musclos que ens han fet, els tomàquets confitats i tallats en forma de pètals i la meitat de la beixamel. Ja tenim fet el farcit.

Muntem a la safata dues cullerades de beixamel, una làmina de lasanya, una altra capa de farcit, la corresponent làmina, més farcit, una altra làmina i finalment beixamel per sobre. Ho posem a la part de sota del forn 10 minuts, a 220º. Ho servirem ratllant una mica de formatge emmental i julivert per sobre.

Anar al contingut